Когато за пръв път усетите вашето бебе

бременност
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-15%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
24.40 лв.
Виж ››

Може би най-очакваният момент през цялата бременност е първото ритниче на бебето. Тогава, когато майката усети, че в нея наистина има едно малко човече, което вече напомня за себе си.

Всичко, което майката е чувствала, като дискомфорт, преди това, - гадене, умора, повръщане, прекалена чувствителност и раздразнителност, спират да имат значение и буквално биват забравени в момента, когато усети бебето.

Според лекарите това се случва между 17-та и 25-та седмица. Повечето майки го усещат около 20–та. За жените, които са имали предишни бременности, движението може да се усети и по-рано, тъй като те са минали през това и знаят какво точно да очакват.

За да усетите движението на бебето, трябва да сте в спокойно състояние. Когато сте в движение, е възможно да не се усети. Между 23-та–35-та седмица започва истинският танц – започвате да спите все по-малко, а бебето става най-активно точно, когато се чувствате най-изморени.

Младите майки много се интересуват какво е точно усещането, дали няма да го пропуснат или може би няма да го усетят. И всъщност, какво е това първо ритниче, как може да се опише това движение?

очакване на бебе

Повечето жени минали през това щастие, описват първото ритниче като леко потупване, сякаш наистина бебо е решил да ви поздрави и да ви напомни, че съвсем скоро ще се появи на бял свят и ще озари цялото ви ежедневие.

Няма никакъв шанс това да се пропусне или да се обърка с нещо друго. Просто знаеш, че това е поздрав от твоето бебе.

В последните месеци бебето става доста активно – поне на пръв поглед. Всъщност е точно обратното – колкото по-напреднала е бременността, толкова по-малко се движи бебето.

Просто с напредването на бременността бебето става все по-голямо и матката започва да му става тясна. Поради тези причини започвате да различавате ритник с крак от побутване с лакът.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати