Преносване на плода – рискове

Преносване на плода – рискове
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Всеки, който е близо до вас и вижда колко нетърпелива и нервна сте, ви успокоява – имай търпение, ще се появи. Разбира се, че ще се появи, вие го знаете, но необходимо ли е да стои вече толкова много време там – вие се мъчите и то се мъчи.

А и може да се създадат проблеми, ако бебето не реши скоро да напусне тялото ви. Терминът е дата, която да ви дава някаква представа около кои дати ще родите, не е задължително да родите точно на датата, която са ви казали.

Дори това се случва доста рядко. Най-важното, което трябва да направите, ако преносите вашето бебе, е да отидете при лекаря си. Той трябва да следи, както вашето състояние, така и това на мъничето, което така упорито се е настанило във вас.

Трябва да се проверяват сърдечните тонове на бебето и освен това се изследва околоплодната течност. Трябва да се види какъв е цветът й – ако е зеленикав, това означава, че трябва да се предизвика незабавно раждане, защото бебчето изпитва някакво страдание.

По време на десетия месец на бременността, много често се проследява как се чувства бебето в утробата ви. Понякога плацентата не доставя достатъчно количество хранителни вещества и кислород, околоплодната течност започва да намалява.

Бебета, които са преносени, могат да имат по-дълга косичка, дори нокти, когато се появят. Кожата им е набръчкана, често покрита със зеленикави петна. Такива бебенца са по-активни. Обикновено преносените бебета се раждат със секцио.

Причината за това е, че главата им е по-голяма, по време на раждането могат да се задавят с околоплодните води, освен това са достатъчно измъчени – приемали са по-малко количество кислород и хранителни вещества.

Ако бебето закъснява, а терминът вече е минал – не се притеснявайте. Отидете на лекар, за да ви направят нужните изследвания и да прецените как ще се действа от тук нататък.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати