Треперенето – какви проблеми издава?

Треперенето – какви проблеми издава?

От постоянно треперене на ръцете страдат болните от Паркинсон – това състояние не им позволява дори да вържат връзките на обувките си. Обикновено се разболяват възрастни хора – между 60 – 70 години.

Треперенето на ръцете, обаче, не подсказва само Паркинсонова болест. Т.нар тремор (медицинското название на треперенето) може да се е появил в следствие на голямо физическо натоварване, различни проблеми с нервите.

Според лекарите треперенето на ръцете, когато сме афектирани или много силно притеснени е съвсем нормално и не винаги говори за симптом на някакво заболяване - зависи от това колко често се случва.

Треперенето на краката може да издава притеснение, но би могло да бъде и симптом за сериозно заболяване. При младите хора подобни проблеми се появяват при злоупотреба с алкохол или кофеинови напитки.

Треморът може да бъде индикатор и за проблеми с малкия мозък, както и за натравяне с въглероден диоксид. Стресът и недоспиването също могат да са причина за тремор. Ако забележите, че имате такива симптоми на треперене, не подценявайте състоянието си и се наблюдавайте по-дълъг период.

Спрете да пиете кофеинови напитки и алкохол за известно време. Проверете, ако пиете лекарство, дали това не е страничен ефект от него. Ако симптомът не мине до две седмици, посетете вашия лекар, за да разберете каква е причината за неприятното усещане.

Треперенето или треморът са причинени от онези части на главния мозък и гръбначния стълб, които управляват мускулите. Той може да се появи след различни травми на мозъка.

Лечението зависи от това каква е причината за това състояние. Най-често се препоръчва ограничаването на възможните причинители (кафе, цигари, алкохол). Ако причината е по-сериозна, може да се прибегне до физиотерапия, която облекчава състоянието до някаква степен.

Ако никакви медикаменти и интервенции не помагат, може да се направи и операция, която най-често се прилага при хора болни от болестта на Паркинсон.

Рейтинг

5 6
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Донка
Донка
20.05.2012 14:51
Мерси за тази статия
4
0