Народната медицина при биполярно разтройство

Народната медицина при биполярно разтройство

При биполярното разстройство, което се характеризира със сменящи се пристъпи на еуфория и депресия, на меланхолия и прекомерна радост.

При това състояние, което трябва да се наблюдава и от специалист, може да помогне чаят от ръж. Веднага след събуждане болният трябва да изпие една чаша чай от ръж.

Една супена лъжица ръж се залива с 250 милилитра вряла вода и след десет минути се прецежда и консумира. Това трябва да продължи два месеца, действа много добре на нервната система. Все пак е добре да се посъветвате със специалист, преди да преминете към народните методи на лечение, които в повечето случаи са със съпътстващ на медикаментозното лечение ефект.

Добре действа и майораната. В термос се сипват две супени лъжици майорана и се заливат с 400 милилитра вряла вода. Този чай се прецежда, когато се налива в чаша. Консумира се четири пъти дневно половин час преди хранене по половин чаша.

Народната медицина при биполярно разтройство

Успокояващите вани също действат много добре при биполярно разстройство. В това отношение помага ваната с лайка. Заливат се 2 супени лъжици лайка с 200 милилитра вода, добавя се тази отвара във ваната, пълна с не много топла вода.

Друг вариант на отварата за вана е да нарежете на едро шепа орехи и да ги сварите на водна баня за около двадесет минути, след това трябва да добавите две супени лъжици сол. Добавете прецедената отвара във ваната.

Не се препоръчва консумацията на тежки ястия, на пикантни храни, както и на свинско месо. Алкохолът трябва да се ограничи до минимум, а най-добре изобщо да не се консумира. Кафето и черният чай също трябва да се избягват.

Много са полезни чайовете от сушени ягоди и горски плодове, полезно е да се консумират пресни ягоди – градински и диви, малини, къпини и боровинки.

Ходенето с боси крака по пясъка на плажа или по чиста трева без тръни също е много полезно. За да спи спокойно болният, трябва да се направи за него специална възглавничка с билки. Възглавничката се пълни с изсушена мента, мащерка и маточина.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати