Как да помогнем на мозъка си

Как да помогнем на мозъка си

С годините човек става все по-разсеян и все по-трудно се концентрира. В началото това се случва рядко, след това тези неприятни проблеми зачестяват.

Това се случва заради изобилието от информация, а също и заради възрастовите промени, които настъпват след тридесетата година. Вина за това има замърсяването на околната среда, нездравословният начин на живот и хранене.

Можете да се справите с този проблем, като спазвате специална схема за тази цел. Първият етап е пречистването на съдовете на мозъка. Това е много полезно за хора, които пушат или консумират алкохол.

За възстановяване на нормалните функции на мозъчните съдове, всяка сутрин изпивайте на гладно по една чаша топла вода, в която сте разтворили сока на половин лимон. Можете да я заместите с чаша чай от липа или жълт кантарион без захар.

Как да помогнем на мозъка си

Един месец в годината пийте по 50 милилитра чай от маточина три пъти дневно преди хранене. Това ще пречисти кръвоносната система, а това е полезно и за мозъка.

Вторият етап е да доставите достатъчно кислород на мозъка си. Главният мозък силно страда от липса на достатъчно количество кислород.

Когато сте в задушно помещение, скоростта на мислене намалява в пъти.

За тази цел правете следното дихателно упражнение в добре проветрено помещение. Всеки ден дишайте пет минути, като притискате с пръст лявата си ноздра, а след това още пет минути – като притискате дясната си ноздра. Това стимулира работата на полукълбата на мозъка.

Вдишвайте аромати на валериан, момина сълза, лимон, портокал и роза, те стимулират добрата работа на мозъка. След два месеца подобни процедури е време за упражнения, които да напълнят мозъчните съдове с обновена кръв.

За тази цел трябва да натоварвате тялото си със спорт. Ако не тренирате, ходете пеша поне три километра дневно. Тичайте на място, като редувате тичането с ходене на място. Общият брой на крачките трябва да е не по-малко от хиляда.

Несинхронизираните движения са полезни за мозъка. За тази цел правете кръгови движения с лявата си ръка, а дясната вдигайте и отпускайте.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати