ezine.bg»Статии»Здраве»Изкривяване на пръстите на ръцете

Изкривяване на пръстите на ръцете

Жана Г.Жана Г.
Новак
554256
Изкривяване на пръстите на ръцете
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Ако пръстите на ръцете ви изведнъж запхочнат да се изкривяват и деформират, ако формата на ставите ви се променя и се образуват уплътнения в ставите на пръстите, веднага трябва да отидете на лекар.

Симптомите сочат, че имате оестоартрит, който е честият спътник на процеса на остаряване на ставите. Артритът е известен като болестта на износените кости. Често той е резултат на дългогодишни микротравми, които постепенно увреждат ставите.

Изкривените пръсти на ръцете не пречат на човек да осъществява обичайната за него дейност, но предизвикват силни болки. Ако първите признаци за деформация на ставите се появят върху ръцете ви около тридесетата ви година, това са симптоми на ревматоиден артрит. За съжаление това заболяване води до загуба на работоспособност.

То изисква продължително лечение, тъй като е увредена свръзката на стаите. Заради възпалителни процеси при ревматоидния артрит се получава събиране на течност в ставите.

Изкривяване на пръстите на ръцете

Стига се до разтягане на връзките и те постепенно губят способността си да осигуряват стабилното положение на ставите. Появява се повишена подвижност на ставите на пръстите.

Тези нарушения понякога са изразени много силно. Ревматоидният артрит поразява най-често жени, и то на възраст от тридесет и пет до четиридесет и пет години.

За съжаление изкривените от артрита пръсти не може да изправи нищо освен хирургична намеса. Но можете да намалите ужасните болки в ставите – естествено, след като сте посетили специалист. Най-вероятно той ще ви препоръча лечение с топъл парафин.

Дори изкривяването на пръстите да е такова, че да ви лишава от възможността да работите, не се отчайвайте, тъй като съвремената хирургия лесно се справя с това.

Хирургът ще отстрани възпалените тъкани, ще укрепи повредените сухожилия и ако се налага ще сложи микропротеза за ставата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest