Как да се предпазим от алкохолно натравяне

Как да се предпазим от алкохолно натравяне
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Според различни проучвания най-много алкохолни натравяния стават с хората, които пият алкохол у дома. Обикновено си купуват някакъв домашен алкохол от свои близки или приятели, без изобщо да знаят какво има в алкохола и дали всичко е наред.

Децата също могат да се натровят и за тях последствията са много неприятни, избягвайте да държите алкохол в близост до децата, а за майките кърмачки – никакъв масаж на гърдите с алкохол – това може да предизвика сериозни проблеми на бебето.

За да се предпазим от натравяне с алкохол трябва да бъдем бдителни и да сме сигурни какво пием. Всякакъв алкохол, чийто произход не знаем, води след себе си потенциална опасност да прекараме вечерта в болница.

1. Много е важно, когато си купувате алкохол, да го правите от магазини, в които се продава такъв с етикет, бандерол.

2. Бутилката с алкохол трябва задължително да има бандерол - по този начин вариантът да е била отваряна преди това е много по-малък.

3. Когато ходите на дискотека или друго вечерно заведение, избягвайте да си поръчвате отделни питиета. По-добре пийте бира, а ако сте с голяма компания, си поръчайте бутилка.

4. Не консумирайте алкохол, ако не сте хапнали нещо преди това. Шансът да се натровите на празен стомах е доста голям.

5. Не бива да приемате питиета от непознати хора, не можете да сте убедени дали вътре няма някакъв наркотик, въпреки че ви го носи сервитьор.

Ако все пак се е случило да се натровите, първото което трябва да направите е да се обадите на Спешна помощ. След това, докато чакате линейка, може да изпиете активен въглен – в зависимост от натравянето, той може да ви облекчи.

Поне със сигурност ще се премахне чувството на гадене и желанието за повръщане. Може също да изпиете няколко чаши вода с малко калиев перманганат – колкото да се оцвети леко водата.

Факт е, че дори да си купим алкохол с етикет от магазин няма гаранция, че всичко е наред, но шансът да се натровим е много по-малък.

Тази статия служи за самоуведомяване, но не за самолечение. При алкохолно натравяне задължително се обърнете към лекар или бърза помощ!

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати