Народна медицина при тиреотоксикоза

Народна медицина при тиреотоксикоза

Ако не се диагностицира и лекува присъствието на тиреотоксикоза, характеризираща се с хиперфункция на щитовидната жлеза, то това може да доведе до сериозни усложнения или проблеми в дългосрочен план. Физическите и метаболитните ресурси на тялото преминават през едно пренапрежение и могат да бъдат напълно изчерпани кoгато има много тиреоидни хормони в кръвта, Това ще накара тялото да работи на по-бързи обороти с един по-бърз метаболизъм. Това е поради факта, че тези хормони на щитовидната жлеза контролират и регулират важни метаболитни процеси на организма, и тези хормони, произвеждани в щитовидната жлеза в допълнение също регулират нивата на важни минерали като йод. Някои от симптомите, които се проявяват по време на тиреотоксикоза са сърцебиене, обилно изпотяване или прекомерно изпотяване, тревожност, нервност и мускулни тремори.

Един от първите физически симптоми е, че вътрешната температура на тялото значително нараства поради увеличаване на метаболитната активност, което се дължи на освобождаването на хормоните на щитовидната жлеза. Загуба на тегло обикновено следва, дори когато човек яде много и е силно засегнат и намален апетита. Състоянието на тиреотоксикоза също често характеризира с крехкост на ноктите, диария, тялото излиза извън своите граници и допълнителни симптоми като безсъние могат да се появят. Цялостно и пълно физическо изтощение много често се дължи на повишаване на активността и слабостта обикновено следва тази загуба на енергия, поради физическо усилие.

Скъпите лекарства и хирургията се оказват ненужни, ако планирате правилно диета си и поемате внимателно и редовно някои добавки и билки. Потискането на хиперфункция на щитовидната жлеза например е много по-ефективно при излагане на пациента, на високи дози литий, вместо да се прибягва до скъпи лекарства и медикаменти, които разчитат на химическо въздействие за предизвикване на нормалността в щитовидната жлеза. Хипертиреоидизъмът се намаляват и се елиминира чрез използването на вещества, като пара-аминобензоена киселина, която е включена като един от витамин В комплекс, това вещество води до отслабване на заболяването и облекчава симптомите.

Недостигът на ензими, секретирани от панкреаса е често срещано състояние при хора с тиреотоксикоза, заедно намаляването на нивото на киселинност в стомаха. Необходимо е допълнителен прием на ензими, като бетаин, пепсин и аминокиселини като глутамин или панкреатин. Някои други добавки, които могат да бъдат полезни в контрола и борбата с болестта включват други растителни храносмилателни ензими в диетата.

Изчерпването на хранителни вещества в организма е изключително бързо и колкото повече метаболизма увеличава скоростта си, толкова по-бързо те се изчерпат. Насърчава се използването на мултивитамини и добавки, тъй като те включват най-много хранителни вещества, необходими в големи количества на организма. Витамини C, в съчетание с групата на В-комплекс може да осигури регулиране на основната функция на щитовидната жлеза.

Автоимунните нарушения в организма често се намаляват и облекчават от незаменими мастни киселини , маслото от вечерна иглика е богата на тези съществени мастни киселини и може да помогне изключително като добавка. Мастните киселини са градивните блокове за простагландина, който е естествено вещество в тялото, което се бори срещу възпаления. Добавки на витамин С, минерали като цинк, мед и селен, включително елемента от съществено значение за функцията на щитовидната жлеза йода, заедно с аминокиселината тирозин могат да бъдат използвани за насърчаване на здравословното функциониране на щитовидната жлеза.

Тиреотоксикоза може да бъде причинена от прекаленото изобилие на минерала йод и той може да бъде намалена значително с използването на билката черен оман. Тинктурата на билката може да се използва като добавка, смесете вода с 5 капки от тинктурата и пийте три пъти всеки ден като билков продукт за лечение и превантивна мярка. Използвайте винен оцет, за да сварите равни части от кора на дъб и корен от мъжка папрат, получената течност може да се използва за локално почистване, като натривате гърлото си два пъти всеки ден. Повечето автоимунни заболявания предизвикат много възпаления в тялото, екстрактът от куркума, наречен куркумин е много ефективно противовъзпалително и може да се справи с всички нарушения или възпаления, предизвикани от такива условия.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати