ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Тъпа болка ниско в корема

Тъпа болка ниско в корема

Тъпа болка ниско в корема
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Болката ниско в корема може да бъде индикация за много заболявания. Този вид болка е най-често срещаното оплакване, заради което жените посещават гинеколог. Според повечето жени болката е в яйчниците, но това не винаги е така.

Изключително много са заболяванията, които могат да имат подобен симптом – болести свързани с тазовите кости, коремната стена, дебелото черво, различни неврологични заболявания – имате нужда от специалист, който да ви помогне. Често се налага при подобна болка да посетите няколко различни специалиста, за да отхвърлите различните по вид заболявания.

Не бива да прибягвате до самолечение. Ще разгледаме най-честите причини за тъпа болка ниско в корема, но задължително посетете лекар преди да сте предприели някакво лечение.

Много важно е да се изключи бременност при подобно оплакване, тъй като това може също да е причина за неразположението ви. Дори цикълът ви да е съвсем редовен това не означава, че бременността трябва да се изключи веднага. Трябва да се направи тест и след преглед при гинеколог, да се разбере, ако е положителен резултатът, каква е причината да чувствате това неразположение в долната част на корема.

Тъпа болка ниско в корема

Болка ниско в областта на корема действително може да говори за проблеми с яйчниците или по точно остро възпаление на яйчниците. Ако страдате от подобно нещо трябва да знаете, че възпалението е и на тъканите около яйчниците, както и на маточните тръби. Болките могат да бъдат, както само от едната, така и от двете страни и са придружени с други неприятни усещания и симптоми – влагалищно течение, повишена температура, често се наблюдава гадене.

Друг проблем, чийто симптом е тъпа болка в долната част на корема е киста на яйчника.

Овулацията също може да бъде причина за болежки в коремната област. Всяка дама би трябвало да знае, че овулацията е процес, при който зрялата яйцеклетка се отделя и болката в този период не е рядко срещана. Обикновено се облекчава с обезболяващи, характерни и за облекчението на менструални болки.

При неразположение в долната част на корема често става дума и за бъбречна криза. Обикновено симптомите на това състояние не започват с болка там, но може да се случи и е възможно без необходимите изследвания да се обърка с възпаление на яйчниците.

Ако ви боли в дясната част на корема, може да се окаже, че това е проблем с апендикса и също както при бъбречната криза трудно се разграничава от заболяване на яйчниците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
52
44
33
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати