ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Домашно лечение за напукани пети

Домашно лечение за напукани пети

Домашно лечение за напукани пети

Домашната медицина ни помага за много проблеми – можем да излекуваме почти всякакви болежки с билки и отвари или пък различни лекарства, дошли направо от природата. В случая с напуканите пети също можем да намерим решение на проблема в домашните лекове.

Истината е, че повечето кремчета, които се продават не вършат почти никаква работа. Малко са онези, които могат да помогнат. По-голямата част от мазилата са козметични и обикновено ни остават само надеждите да оправим напуканата си кожа. Ако прибегнете до някои от тези домашни лекове, краката ви ще станат гладки и меки като бебешка кожа.

1. Един от вариантите да се спасите от неприятните и често пъти болезнени напукани пети е да намажете краката си с олио (може и зехтин), но преди това сложете влажна кърпа да се затопля в микровълновата фурна. След като краката ви са намазани, извадете кърпата и увийте краката си. Постойте така поне половин час.

2. Глицерин и розова вода – ако мажете краката си всеки ден, не след дълго ще има ефект и петите ви ще бъдат меки.

Домашно лечение за напукани пети

3. Добре познат и използван метод е масажът със сода за хляб – масажирате краката си със сода и вода, разтворът трябва да бъде съответно 3 към 1.

4. За да премахнете сухата кожа е задължително почистването на ходилата с пемза. Потопете краката си в топла вода с морска сол и постойте така докато водата започне да изстива, след което почистете краката си с пемзата.

5. Направете си смес от глицерин, жълтък и лимон и намазвайте петите вечер преди сън. Ще видите резултат след първата седмица.

6. Смес от свинска 1 с.л. мас, жълтък и 1 с.л. тиквени семки (смлени) – намазвате краката си и обувате чорапи, след което приспивате по този начин.

7. Можете да използвате маска скраб, която също ще изчисти мъртвата кожа от петите ви и ще я направи по мека. Домашен скраб съдържа: захар 1 к.ч., ½ к.ч. кокосово масло, розово масло, сок от лимон, и буркан, където да го съхраните. Цялата смес трябва да се уеднакви, след което е готова за ползване.

Рейтинг

5 3
4 6
3 7
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
vesela ilieva
vesela ilieva
26.11.2013 11:44
Перспективна работа от дома!!!! Здравейте,
Ще ви предоставя информация, как и по какъв начин можете да печелите допълнителни доходи от интернет без никаква финансова инвестиция. Става въпрос за рекламни, PTC сайтове, които плащат на хора за да гледат реклами в тях, а те съответно да правят печалби от тези, които рекламират. Седейки вкъщи Вие може да печелите пари. Това е един вид надомна работа защото ви позволява да работите от вкъщи пред компютъра и сами да определяте кога и по колко време да отделяте. Разликата обаче е, че парите не са толкова лесни и ще трябва да се потрудите малко преди да успеете да правите един приличен доход. Лично аз в момента тегля всеки месец суми от около 150$ до 200$, но за това се потрудих няколко месеца. 200$ x 1.48( курс на долара спрямо лева) = 296 лева – това е една минимална работна заплата в България.

Или ще ви го обясня по-разбераемо по следния начин:
Дадена компания рекламира в такъв PTC сайт и дава по 2 цента на сайта когато някой човек разгледа рекламата. Следователно PTC сайта дава на хората, които са се регистрирали в него и разглеждат реклами по 1 цент. От което рекламодатеря, ПТЦ сайта и Вие сте в изгодна позиция.

Хубавото при тези сайтове е, че Ви позволяват да каните приятели да се регистрират чрез Ваш индивидуален линк и по този начин Вие да печелите от разгледаните от тях реклами, без те да губят нищо.Ако те не се регистрират чрез ваш линк ще бъдат отдадени под наем на някой си от друга държава, което хич не е приятно за тях самите.Другото хубаво нещо е, че не ви се налага да правите каквато и да е инвестиция, а просто да се регистрирате в PTC сайтове и да разглеждате реклами.
Преди всичко искам да Ви предупредя, че трябва да сте наистина сериозни и търпеливи за да започнете да печелите добри пари.
Работила съм с доста сайтове и съм отсяла най-добрите!
Копирайте линка в браузера.
0
4
nikoleta
nikoleta
26.01.2014 18:59
Кой линк?
1
4