Кога да носим обувки с ортопедични подметки

Ортопедични Обувки
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Ортопедичните обувки и обувките с ортопедична подметка се носят от хора на различна възраст, когато страдат от някакъв вид болка в краката, която затруднява ходенето.

Инвестирането в един удобен и съобразен със специфичните нужди чифт ортопедични обувки, може да бъде изключително полезно, а понякога и задължително.

Ако имате установена диагноза за дюстабан- плоско стъпало, или имате друг вид проблеми като: подуване на палеца на крака, врастване на нокътя на палеца, деформация и изкривяване навътре на пръст, набити пети или изменения на краката вследствие на протичащ диабет или артрит, тогава трябва да изберете най-правилната подметка и обувка, която да гарантира ефикасното лечение на съответното опорно-двигателно нарушение.

Дори един мазол може да причини силна болка, ако носите неудобна обувка и да доведе до нуждата от използване на специално изработени подметки за определен период от време.

Нелечението с правилни упражнения, спазване на конкретен режим на натоварване и неносенето на ортопедични подметки и обувки може да усложни състоянието на споменатите заболявания и да доведе да трудно придвижване, разпространение на болката по гръбначния стълб и дори да предизвика главоболие и силен общ дискомфорт. Хора, които се занимават с усилена физическа дейност или са професионални спортисти, също се нуждаят от специално изработени обувки.

Болки в стъпалото

Какво прави един добър чифт обувки ортопедични?

Ортопедични обувки са специално проектирани, за да предложат максимална подкрепа на краката и да коригират евентуалните проблеми. Различните хора имат различни нужди, така че има десетки отделни видове специализирани обувки на пазара.

Всички видове ортопедични обувки имат някои общи характеристики.

Обувките на висок ток, или дори тези с малко заострените токчета, може да изглеждат елегантно и женствено, но те са най-лошият възможен вид обувка за петите. Ортопедичните обувки нямат токчета и те не принуждават тялото да променя разпределението на тежестта, измествайки нейния център, както това правят тези с високи токчета. Областта на петите при една ортопедична подметка винаги е достатъчно ниска, както и широка, за да позволява да се върви по един естествен и щадящ за крака начин.

Тенденцията за носене на заострени в зоната на пръстите обувки също не може да се свърже с нуждата от една удобна обувка. Ортопедичната форма на подметката трябва да е достатъчно широка при пръстите, за да бъдат те улеснени и да се движат, без притискане и ограничение.

Добре е едни ортопедични обувки да имат средна по твърдост подметка.

Използването на ортопедични стелки, които да се поставят в много тясна и неудобна обувка не е добро решение. Обикновено те имат положителен ефект за коригиране на проблема ни с ходенето, когато се слагат в широка или по-отворена обувка, която позволява доброто придвижване и маневриране на отделните части на ходилото.

Стелките, изработени съобразно индивидуалните нужди, са добро допълнение към грижата за нашата походка и здраве на опорно-двигателната система. Напоследък има все по-фини като размер ортопедични приспособления, които могат да бъдат, както полезни така и естетически издържани.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Жоро Йоргов
Жоро Йоргов
17.08.2013 01:04
анатомични стелки - БИОРЕЛАКС
Изправят краката и възстановяват походката
Премахват умората в краката
Спорт без болка, туризъм без умора
Намалят болките в глезени,колена и кръста
Стабилизират свода при плоскостъпие
Изправят ходилото
Спират кривенето на пръстите
Премахват болките при шип на петата
При поставяне всяка обувка става анатомична
Отстраняват болките в краката при бременност
Спират изкълчването в глезените
Подпомагат изграждането на анатомичен свод при деца и юноши

гр. София, бул.”Хр. Ботев” 49
тел. 0884057768
0
0