Как да се лекуваме с дървесна кора

дърво с лечебна дървенсна кора

Съществуват редица отвари, които се правят с помощта на дървесна кора, но тя действа лечебно и без да бъде сварявана. Достатъчно е да имате подръка няколко парченца кора от различни дървета – това ще ви свърши работа при най-различни проблеми и заболявания.

Дърветата имат лечебни свойства, но същите свойства имат и техните части, най-вече кората, в която е концентрирана енергия и има много биологично активни вещества.

Различните дървета имат различно действие върху човешкия организъм. Трепетлика например е в състояние да намали болката от ударено.

Направете компрес с кора от трепетлика, като големината на парчето кора трябва да покрива удареното място изцяло. Увийте мястото с бинт върху кората и оставете да подейства около час.

Ако страдате от зъбобол, сложете върху бузата си парче кора от трепетлика за около две минути. Ако болката не намалее, след пет минути повторете процедурата. Тя не може да бъде повторена повече от три пъти един след друг. Можете да повторите след около два часа.

За спокоен сън под възглавницата си сложете парченце кора от трепетлика, може да е съвсем мъничко, то ще ви дари със спокойствие и здрав сън. Препоръчва се за деца.

мигрена се лекува с кора от бреза

Брезовата кора има положително влияние върху кожни проблеми. Притиснете леко брезова кора към възпаления участък и ще се учудите от ефекта.

При болки в гърдите се препоръчва на жените да притискат съвсем леко към гърдите си парчета брезова кора. При болки в долната част на корема се препоръчва да се притиска леко брезова кора – едно или две парчета, точно на мястото на болката.

Дъбова кора помага на хора, които са заети с умствен труд. Те трябва поне два пъти дневно да допират до челото си или до тила си за около минута парче дъбова кора. Това ще ги дари със спокойствие и ясна мисъл, освен това е полезно и срещу главоболие.

Елата има невероятни свойства – те са изразени в шишарките й. Ако подържите няколко минути в ръцете си шишарки, това ще освободи организма ви от натрупаната отрицателна енергия.

Ако ви боли някъде, е достатъчно да допрете за две-три минути една шишарка на болното място – това веднага ще намали болката.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати