Защо ми се подува коремът преди цикъл

Подуване на корем преди цикъл

Предменструалният синдром (ПМС) е нещо, от което по един или друг начин страда всяка жена. Често пъти дамите се оплакват от болки в кръста или корема, от твърде голям апетит, подуване на корема, при някои и на цялото тяло и не на последно място – смяната на настроения.

За да предотвратят тези симптоми, много жени прибягват до хапчета, най-често противозачатъчни. Не би могло да се каже дали идеята е добра, но най-правилният вариант е, ако смятате, че вашите проблеми са прекалено сериозни и тежки, да посетите гинеколога си – той ще ви разясни ситуацията и ще ви каже имате или не нужда от каквито и да било медикаменти. Да приемате хапчета на своя глава е неразумно, а и не е гаранция, че те ще ви помогнат.

Най-неприятната част от ПМС си остава досадното подуване – при някои жени е само корема и гърдите, други се подуват от глава до пети. Чувството е неприятно – не е достатъчно усещането, че си подут, болките, а дори не успявате да облечете любимите си дрехи. Така е, но ще се наложи да го приемете. За да можете поне да дадете обяснение на себе си за тези промени, нека да обясним защо се подуваме преди цикъл?

здрав стомах

Преди всичко – подуването на корема преди цикъл е нещо съвсем нормално, което се случва на над 80% от жените. Това не е болест или някакъв проблем – ако имате съмнение въпреки всичко, посетете гинеколога си.

Основната причина е промяната в организма - естествено на хормоните. Този период при жената е специфичен и се отразява на цялото й поведение. Заради бушуващите хормони в женския организъм, се увеличава и лигавицата на матката – преди започване на менструацията тя е най-дебела, постепенно намалява и става най-тънка след края на менструацията.

Тя се променя през целия период на цикъла. Хормоните причиняват също и задържане на вода в организма, което допълнително утежнява положението. Би трябвало след края на менструацията всичко да си дойде по старо му.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
King Lion
King Lion
29.01.2014 12:07
Така е жени Не се тревожете..при мен от известно време ги Има тези симптоми, е просто го приемете че е нещо временно и така Не го мислете ...Нормално е при тези процеси в тялото ми да Има и странични ефекти...така че ...биха казала само спортувайте повече и проблема е решен!! До голяма степен спорта решава по голяма част от проблемите ни™
6
0