Успокояване на стомаха след хранително разстройство

Хранително разстройство

Когато получите хранително разстройство, най-важното е да освободите стомаха си, да му дадете възможност да се възстанови и да не затруднявате неговата работа. За да премахнете токсините от стомаха, трябва да спазвате определен режим за няколко дена, който да изключва всякаква храна, която може отново да раздразни стомашно-чревния тракт.

На всеки се е случвал подобен проблем и обикновено се прибягва до хранителен режим за ден-два. Повечето хора правят драстична промяна в храненето си – започват да похапват по филия препечен хляб, много рядко варен картофи и сирене, което задължително трябва да бъде изкиснато, за да не товари и дразни солта стомаха. Този вид диета определено ще ви помогне, но не бива да забравяте да приемате много течности – най-добре е това да са минерална вода или някакъв чай. Това е с цел да не обезводните организма си и да не се налага венозно хидратиране.

Краве сирене

Ако успеете да се държите, по-добрият вариант е да пиете само чай през първия ден от хранителното разстройство – против диария, помага чаят от джоджен, а против повръщане – сокът от компот от череши. В случай, че разполагате с пресни дренки или сироп от тях, той също ще помогне за разстройството.

Хубаво е да щадите организма си известно време и да избягвате всякакви тежки и трудно смилаеми храни – яйца, мазни меса и др. Против повръщане, ефикасен е също и джинджифил Най-успокояващо за стомаха ще бъде, ако си направите запарка и я изпиете на малки глътки, след като вече е достатъчно изстинала.

Ако симптомите не отшумят след ден, най-добре потърсете лекарска помощ. Съвсем възможно е да объркате летен грип с подобни симптоми и хранително разстройство. Повръщане, диария и болки в стомаха, могат също да се появят след като сте похапвали определена храна, която не понася на вашия организъм.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати