ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Приложение на лавандулов спирт

Приложение на лавандулов спирт

Жана Г.Жана Г.
Новак
554247
Лавандула
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Древните гърци и римляни са оценявали лавандулата скъпо заради аромата й и заради пречистващите й свойства. Те я добавяли във вана за премахване на умора.

Лавандуловият спирт е много полезен и има много различни приложения. Достатъчно е да капнете лавандулов спирт на памук и да го оставите в стаята за няколко минути. Това ще ви осигури пълна енергийна релаксация и ще намали наличната агресия, която може да се е породила у вас след стрес.

Лавандуловият спирт е познат от дълбока древност. С помощта на лавандулов спирт са се лекували травми на различни части на тялото, отоци и подутини.

В древността на хора, които са имали схващане на челюстите и проблеми с устната кухина, вдишвали малко лавандулов спирт, за да се отпуснат и да се избавят от проблема си.

При неподвижност, проблеми с двигателния апарат лавандуловият спирт от векове се е използвал за разтъркване с цел сериозно загряване на крайниците.

Висока температура

При хронично безсъние се препоръчва всяка вечер преди лягане да оставяте за половин час памуче, напоено с лавандулов спирт, в спалнята. След това добре проветрете помещението и ще спите като къпани.

Ароматът на лавандулата е чист и свеж, той стимулира работата на органите и в същото време действа отпускащо на тялото. След като спите в стая, освежена с лавандулов спирт, на сутринта ще се събудите свежи и отпочинали.

За да се отървете от неприятната миризма в вашия дом, използвайте лавандулов спирт. Сложете във всички помещение по едно парцалче или памуче, върху което капнете по няколко капки от спирта. Отворете широко прозорците и в дома ви ще е свежо.

Лавандуловият спирт се използва за стерилизация на медицински инструменти. Но най-честото му използване е за разтъркване на гърба при настинка – този метод действа безотказно, но не се препоръчва за нежната детска кожа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
43
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати