Стресът и неговите първоначални сигнали

ежедневен стрес

Основното, което трябва да се знае за стреса е, че той е нормална реакция на заобикалящия ни свят и че той наистина ни вреди, но повече от него вреди дистресът. Крайният резултат на стреса винаги е някакво здравословно неразположение, за съжаление неразположението често пъти прераства в болест.

Но ние можем поне до някаква степен да намалим възможността да се разболеем заради стреса. Почти 80 % от заболяванията се получават вследствие на стреса, който ни заобикаля.

Ако успеем да уловим първоначалните сигнали, е възможно да облекчим състоянието си – умишлено да се „изключваме”, да се предпазваме. В крайна сметка, каквото и да се случва навън с работата, например, не може да бъде по-важно от личното ни здраве.

Стрес на работното място

Няма значение дали емоцията е положителна и отрицателна – за организма ни, всяка промяна, която настъпва в него (от щастливо или не събитие) е стрес.

Ясен признак за стрес са безсънните нощи – можете да си помогнете, като започнете да си лягате по-рано, и се опитвате да се отърсите от всички мисли преди сън. Научете се, когато влизате в спалнята си, да го правите с чисто съзнание, без мисъл за нищо.

Силен стрес

Друг признак е нежеланието да общувате след края на дългия ден – не се затваряйте в себе си, независимо колко труден е денят ви. По този начин съпреживявате всичко отново, вместо да се разсеете. Ако не желаете – не говорете, но намерете някакво приятно за вас занимание, което да ви отвлече от проблемите, поне за известно време.

При прекомерно количество стрес, могат да започнат и физически неразположение – болки в главата, в стомах, отказ от храни, изтръпване на зъбите – никакви хапчета или други лекарства няма да ви помогнат, дори да успеят, ефектът ще е временен.

Намерете ваш собствен начин да живеете по-спокойно, научете се, че когато се прибирате у дома, всички проблеми, които ви носят само отрицателни емоции, трябва да останат извън съзнанието ви.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати