Домашни лекове срещу подути крака

Подути крака

Има няколко начина за домашно лечение, които могат да са много полезни, за да получите облекчение от подуване на краката. Ето някои от тях:

Масажи и киснене с гореща и студена вода дава огромно облекчение от подуване. Можете също да си направите топли и студени вани с вода, като редувате потапянето на краката от топлата към студената вода. Това е едно от най-добрите средства за облекчаване на подутите крака. Водата има терапевтични ползи срещу подуването. Тя помага за облекчаване на болката и отока на краката без да предизвиква никакви странични ефекти.

• Накисването на краката в хладка вода в която предварително сте разтворили две супени лъжици морска ]сол], последвано от лек масаж с помощта на крем или лосион е много полезно за облекчение на болката или подуването на краката.

• Разтягането и упражнения за крака са много ефективни средства за защита и намаляване на подуването.

• Избягвайте високи токчета и неудобните обувки, внимавайте да не причинявате прекалено много натиск върху краката си. Също така избягвайте да носите неудобни обувки, те са сред едни от най-честите виновници за подути крака. Носете обувки, които отговарят правилно на размера, формата и ви осигуряват комфорт. Това са много важни фактори при избора на обувки.

• Нанесете смес от лимонов сок, канела, зехтин, вода и мляко върху подутите си крака.

Етерично масло от лавандула

• Нанесете смес от етерично масло от мента, вода, етерично масло от евкалипт и лимоново етерично масло. Това е ефективно средства за борба с подуването на краката и може да бъде направено по всяко време, тъй като всички съставки са на разположение у дома през цялото време на годината.

• Смесете бакпулвер, ориз и вода. Оризовата вода е много добра за подобряване на микроциркулацията на краката, което води до намаляване на подуването и бързо облекчение.

• Накиснете краката си в отвара от кора от бреза за 30 минути. Това може да ви осигури облекчение на болката и да намали подуването на краката.

• Баните с лавандула и масаж на краката имат поразяващ ефект за крака, които са подути и изморени.

• Масажното масло от сандалово дърво има успокояващ ефект за подутите крака.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 14
3 11
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати