За ползите от Шуслеровите соли

Шуслерови соли

Теорията на д-р Шуслер бележи своето начало през 1873 г. в нея той описва, че всеки човек има определени минерални соли в организма си и здравето ни зависи от количеството, което всеки от нас „носи”.

Шуслер определя 12 различни минерални соли, които са от жизнена важност за организма на всеки от нас. Ако има липса на някоя от солите, организмът ни намира някакъв начин да ни подскаже, че липсва. Всички тези 12 соли, всъщност отговарят за правилното протичане на химичните процеси в телата ни, както и за правилната функция на клетките.

Ако организмът ни е „показал”, че има липса на някоя от тези соли, е необходимо известно време да я приемаме, за да можем да възстановим баланса в тялото си. При повечето хора се налага приемането не само на един или два вида соли – солите на д-р Шуслер могат да се комбинират и да се пият заедно, ако това е необходимо.

За да разберем ясно какви са ползите от употребата на Шуслеровите соли, трябва да разгледаме всяка от тях и да видим на коя част от нашият организъм може да помогне:

1. Калциев флуорид – спомага за по-здрави кости и зъби, зарежда ни с енергия.

2. Калциев фосфат – грижи се за производството на клетки. Спомага много при проблеми като ревматизъм, навяхване, забавен растеж, рахит.

3. Калциев сулфат – пречиства кръвта и премахва токсини.

Здрава кожа

4. Калиев хлорид – приема се при здравословни проблеми като цистит, гастрит, фарингит, бронхит. Основната функция на тази е сол е да помага в съсирването на кръвта.

5. Калиев фосфат – спомага за преодоляване на състояния на депресия, безсъние, необяснима апатичност, отслабена памет, премахване на меланхолия и раздразнителност.

6. Калиев сулфат – тези соли се препоръчват при проблеми с бели дробове, при липса на здрави нокти. Можете да ги приемате и след операция – спомагат за бързо възстановяване.

7. Железен фосфат – тонизира тялото, помага за преборване с грипни състояния, анемия, слънчеви изгаряния. Основната функция на железния фосфат е да спомага за пренасянето на кислород до клетките.

8. Натриев фосфат – препоръчва се при проблеми с метаболизма.

9. Натриев хлорид – приема се за регулация на течностите в организма.

10. Натриев сулфат – спомага за пречистването на организма от токсините и по-конкретно за пречистване на червата, освен това има разхлабващо действие.

11. Магнезиев фосфат – спомага при хора страдащи от безсъние, кашлица, различни схващания, стомашни болки.

12. Силициев двуокис – тези соли забавят процеса на стареене, защото спомагат за образуването на колаген в организма. Подходящ за бързо заздравяване на рани.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати