Да си помогнем със софрология

Софрология

Софорлогията е сбор от различни техники за релаксация (физически и психологически), които ви помагат да се отпуснете. Основна цел на софрологията е да постигнете хармония на духа и тялото. Тя включва различни техники за релаксация с цел да намали възможно най-много стрес, раздразнителността, която сме натрупали, да облекчи страховете ни.

Софрологията се опитва да балансира мислите, емоциите, поведението ни, за да се чувстваме по-спокойни и по-щастливи. Уравновесяването на емоционално, мисловно и поведенческо равнище, се постига чрез специални техники и упражнения – те включват дихателни, физически и умствени упражнения.

Софрологията е наука, която работи върху личностното ни развитие, като ни помага да живеем по-леко с по-малко стрес и проблеми, да се научим да изчистваме съзнанието си, да живеем по-здрави, по-силни и сигурни в себе си.

Упражненията трябва да се практикуват в добре осветена стая с приятна за нас атмосфера. Трябва да премахнете всички дразнители. Премахнете телефона и затворете прозореца, за да не може да се разсейвате от външните шумове.

Йога

Можете да се обърнете към софрологията във всякакви случаи – лични проблеми, лесна раздразнимост, силно притеснение от нещо или някой, депресивни състояние, нарушения на съня, липса на концентрация и трудно задържане на вниманието, отслабена памет. Софрологията има общо с йогата – имат някои еднакви положения, но са с различни методи на разтоварване и релаксация.

Благодарение на софрологията, хората могат да се отърват от много от психологическите си проблеми и да премахнат бариерите, които им пречат и им създават дискомфорт, както и проблеми в живота.

Упражненията при този метод са комплексни – уеднаквяване, успокояване и релакс, както на физическото състояние, така и на психическото, което в по-късен етап и след известно време задължително дава промени и в поведението на човек – изцяло в положителна посока.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати