ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Опасности от приема на приспивателни

Опасности от приема на приспивателни

DesislavaDesislava
Новак
177100
Приспивателни
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
Виж ››

Милиони хора по цял свят страдат от безсъние. Повече от половината от тези хора вземат някаква форма на хапче за сън или приспивателни за техния проблем. Като цяло, хапчета за сън се разглеждат като сигурен начин да получите добър нощен сън. Има обаче, опасности които хапчетата за сън крият, които никога не трябва да бъдат пренебрегвани.

Приспивателни и алкохол.

Хапчета за сън никога не трябва да се приемат с алкохол. Тъй като алкохолът и приспивателните са успокоителни, тялото ви получава двойна доза успокоителни при едновременният им прием. Това може да предизвика състояние, при което ударите на сърцето ви да се забавят до опасно ниска ставка или дори да спрат напълно.

Някои хора, които употребяват сънотворни, ходят като сомнамбули по време на сън. За съжаление някои от тези случаи не се ограничават само до ходенето на сън. Има много документирани случаи на спящи хора, които се хранят и дори спят и шофират.

Проблеми със заспиването

Някои хора, които са използвали като помощник за приспиване сънотворните, могат да развият безсъние на по-късен етап, ако спрат да ги приемат. Вашето тяло може да започне да разчита на тях, за да заспи.

Колкото по-дълго човек се приспива с лекарства, толкова повече се увеличават не желаните ефекти. Хапчета за сън може да доведат много от хората до пристрастяване. Не само, че те правят по-трудно заспиването без тях, но тялото ви може да мине през типичните симптоми на абстиненция, когато не ги приемате или спрете да го правите.

Употреба на приспивателни

Предозиране

Хората, които взимат приспивателни, имат по-високи рискове за самоубийство, и това е по две причини. Първо, тези хора са по-стресирани и стресът причинява безсъние. Втората причина е, тъй като хапчетата за сън причиняват толерантност към тях, могат да накарат човек да се предозира, защото с времето повечето хора смятат за необходимо да пият повече от предписаното, за да се получат същия ефект или пък несъзнателно ги вземат с употребата на алкохол или друго успокоително лекарство.

Според специалистите хората, които приемат приспивателни, са изложени на много по голям риск от смърт, отколкото пушачите. Този повишен риск е изолиран и независим от други основни здравни проблеми, като сърдечни и белодробни заболявания, както и други фактори, като тютюнопушене и употреба на алкохол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
някой си
някой си
12.08.2015 21:11
Искам да умра без болка по време на сън. Не ми се живее, ама никак. И не съм някой глупав тийнеджър. Какво приспивателно да взема и каква доза?
16
5
Някой си
Някой си
12.08.2015 21:07
Как мога да умра след прием на приспивателни на 100%, без риск да оживея.
10
3
95426
95426
12.02.2015 01:19
имам много проблеми на скоро не мога да спа по цяла вечер и съм на шумно място , ако може да ми предложите лекарство което след употреба да спа като труп да на чувам и да не усещам нищо благодаря ви , не съм в България и не ми са ходи тука на лекар
6
1
анонимен
анонимен
20.09.2014 20:57
Ако започна да взимам по 10,20 хапчета нали няма да се разхождам като сомнамбул? Искам да си сложа край на живота но ми трябва нещо силно преспивателно. Да умра без болка по време на сън.
27
1
Анонимен
Анонимен
26.03.2018 00:41
Възможно е да се събудиш и нищо да не ти се случи освен да ти е много лошо като станеш или да не могат да те събудят на сутринта, но определено няма да се разхождаш като сомнамбул
0
0
nikolai
nikolai
18.01.2014 15:18
кои хапчета действат за по бързо заспиване
9
0