Медитацията – път към себеоткриването

Медитиране
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
23.00 лв.
Виж ››

Медитацията няма нужда от много обяснения. Това е наука, която изчиства съзнанието, успокоява душата, помага за повишаване енергията на тялото. Медитацията съчетава в себе си и материя (тяло) и духа. Чрез методите за медитиране, тази наука може да ни научи на много неща – на контрол, на по-лесна адаптация, на подобряване на здравословното състояние, на откриване на самия себе си.

Себеоткриването е голяма част от почти всички източни науки, то дори е част от традициите. В медитацията себеоткриването достига до различните хора по различен път, но се дължи най-вече на спокойствието и душевния мир, когато човек е в медитация. Преди всеки да започне да практикува смята, че тези думи са част от цялото – да те накарат да го правиш, а промяната, за която говорят може и да не дойде.

Медитацията не е нещо, което можем да получим като прочетем учебник или си купим някаква книга за това. Нужни са концентрация, търпения, вяра и желание. Все неща, без които не бива да оставаме, но често изобщо не притежаваме и не се замисляме над тях.

Медитация

Медитацията е свръзката между вас – в духовен и физически план. Благодарение на нея всяка част от вашето съзнание започва да „вижда”, да отваря очи вътре към себе си. Главните цели на медитацията са всеки да намери пътя към себе си и да започне да разбира себе си, да се чувства удобно в тялото си, в ума си, да изчисти ума и съзнанието си. Трябва само да се вдишва и издишва, за да пречисти себе си, благодарение на тишината около себе си.

Разбира се, процесът е дълъг и изисква огромно търпение. При първите опити за медитация, най-трудна се оказва концентрацията и избягването на мисли – всяко нещо, към което сте се стремили е изисквало време и постоянство, медитацията не бива да бъде разбирана като панацея. Тя е точно обратното на това – първо трябва вие да си помогнете, за да може да извлечете полза и от медитацията.

Медитацията е дълбоко свързана с Будизма. Тя има свойствата на магия и те кара да го желаеш. Ако поне веднъж опитате техниките на медитация, самото изкуство за уединение успява да ви провокира и да ви приобщи към милионите, които пречистват съзнанието и душата си с този метод.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати