ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Кокосовата вода - вода от дървото на живота

Кокосовата вода - вода от дървото на живота

DesislavaDesislava
Новак
17797
Кокосови палми в Занзибар
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
Качество без компромис:
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
34.00 лв.
Виж ››

За хората, който не живеят в тропиците, кокосовата палма може просто да е символ на екзотична почивка и дестинация. Но за тези, които живеят в тропическите страни, като в Индонезия и Филипините, кокосовата палма е животворно дърво. Един от най-ценните продукти е кокосовата вода - течността, която идва от пресен млад кокос. Тази напитка е леко сладка и много освежаваща, известна е с многобройните си ползи за здравето.

Сладката вода на живота

Кокосовата вода е най-чистата течност, на второ място след водата. Тя е много мощен източник на електролити, калций, калий, магнезий и естествена захар. Една чаша кокосова вода съдържа повече от 600 мг калий и 40 мг магнезий, което я прави основен източник на тези два важни минерала.

Знаете ли, че спортистите и хората, които се упражняват редовно са насърчавани да пият кокосова вода? Като физиологичен разтвор, кокосовата вода заменя течностите и минералите, които тялото губи по време на физически дейности. Тя може да се използва като спортна напитка от природата.

Почти идентична с кръвната плазма, кокосова вода може да се използва като заместител на кръвната плазма. По времето на Втората световна война, много войници са били спасени чрез преливане кокосова вода като заместител на венозната плазма. Не случайно кокосовото чудо е известено като водата на живота.

Кокос

Редовната консумация на кокосова вода може да намали проблемите с пикочните пътища и бъбреци чрез насърчаване на електролитния баланс и хидратацията. Това я прави отличник при лечението на оток. Съдържанието на минерални прави кокосова вода подходящо средство за защита при мускулни спазми, запек, тревожност, постменструален синдром и много други общи заболявания. От нея могат да се възползват тези със сърдечни проблеми и високо кръвно налягане.

Най-добрата форма на кокосовата вода е от прясно срязан млад, зелен кокосов орех. Повечето хора ще се възползват от пиенето на чаша или две на кокосова вода всеки ден, но тя може да се използва терапевтично.

Кокосова вода е ферментирала напитка, която е особено полезна за всеки, който страда от чревни проблеми, като например кандида. Кокосова вода е също една отлична напитка, която може да се използва по време на пост заради хранителното и съдържание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати