Полезни ли са Шуслеровите соли

Шуслеровите соли

През втората половина на 19-ти век, немският лекар д-р Уилям Хенри Шуслер изследва тялото на пациент с нарушена обмяна на веществата на клетъчно ниво. Според него и неговата теория, индивидуалния баланс на дванадесетте минерални соли, отговорни за функциите на живите клетки, в действителност, определят общия метаболизъм в човешкото тяло.

Доктор Шуслер смята, че е по-добре минералите да се получават директно от клетките, засегнати от болестта. Защото те са от жизненоважно значение и действие в организма, лекарят ги нарича шуслерови соли и те съдържат дванадесет минерала.

Заключенията на доктор Шуслер са много убедителни, а основния терапевтичен метод е наречен "съкратена терапия ", защото той успя да лекува безброй заболявания само с дванадесет минерални соли. Днес ние говорим за лечение с минералните соли на доктор Шуслер или само за 12-те шуслерови соли.

Кратко лечение с 12-те соли на доктор Шуслер е заместителна терапия. Подготовката на шуслеровите соли е на принципа на хомеопатичното разреждане, но лечението не се основава на хомеопатичните правила, въпреки приликата му с тях.

Всеки лекар може да предписва шуслеровите соли, защото до момента, през 150-те година от своето съществуване не е известна никаква странична реакция от самостоятелното и комбинираното употребяване на тези соли.

Причина е изключително малкият размер на активна съставка, съдържаща се във всяка таблетка. Шуслеровите соли може лесно да се комбинират с всякакви билки, антибиотици, кортикостероиди, лекарства за системна употреба, хормонални и хомеопатични лекарства.

Шуслеровите соли се използват за лечение на пациенти с диабет, онкозаболявания, кожни проблеми, умствено натоварване и изхабяване, хормонални дисбаланси, ензимни нарушения и много други заболявания.

Всяка от солите, притежава балансиращ ефект върху обезценените функции на организма и е предназначена да стимулира и регулира процесите в него.

Понякога комбинацията от две или повече соли на доктор Шуслер са подходящи при няколко симптоми или оплаквания. В тези случаи комбинация от шуслеровите соли се приема по определена схема.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати