Билколечение при миома на матката

Билколечение

Въпреки че не е известна точната причина за появата на миома на матката, някои генетични и хормонални фактори могат да играят роля в нейното развитие. Така например хормоните естроген и прогестерон могат да стимулират растежа на маточните фиброми.

Следното може да увеличи риска за миома:

• прекалена пълнота, затлъстяване

• фамилна анамнеза за миома

• не раждала жена

Симптомите на миома на матката

Докато много жени не показват симптомите на това състояние, при някои жени може да се появи един или повече от следните:

• тежки или болезнени месечни цикли

• кървене между циклите

Миома

• чувство за тежест в долната част на корема

• налягане или болка в таза

запек

• честа нужда за уриниране

• болка по време на секс

• болка в долната част на гърба

• репродуктивни проблеми (като безплодие, множество спонтанни аборти или преждевременно раждане)

Лечение на миома

Тъй като миомата може да доведе до някои усложнения, (включително анемия от тежка загуба на кръв), е изключително важно да се консултирате с вашия лекар, ако се появят симптоми на това състояние.

Стандартно лечение за маточни фиброми обикновено е свързано с използването на лекарства, които помагат за облекчаване на симптомите и забавят растежа на миомата. Лечението може да включва също хирургически процедури.

Алтернативно лечение на миома

Към днешна дата, няколко проучвания са изследвали употребата на алтернативната медицина в лечението на миома на матката. Ето един поглед към основните констатации от изследванията.

Зелен чай

Зелен чай - В животинско проучване, публикувано през 2010 г., учените открили, че осем седмици лечение с екстракт от зелен чай води до значително намаляване на обема на маточни фиброми сред група от мишки.

Goldenseal Root (Hydrastis Canadensis) - Тази билка има изключително антибиотично, антимикробно и противовъзпалително деиствие. Тя работи, за да излекува всяка инфекция в репродуктивната система, а също така за намаляване на болката и възпалението от растеж на чуждите тъкани.

Зърнастец (Piscidia erythrina) - Тази билка е изключително спазмолитична и обезболяваща. Той намалява мускулните крампи и спазми.

Корени от джинджифил (Zingiber Officinalis) - прекрасната билка се използва за увеличаване на кръвообращението и насърчаване на притока на кръв към матката. Повишената циркулация също помага за намаляване на възпалението на матката, яйчниците или фалопиевите тръби.

Крамп (Viburnum opulus) – Крампа носи облекчение на болката и мускулните спазми на гладката мускулатура, особено на матката.

Корен от божур (Paeonia Officinalis) - Божура е установен, че помага при нарастващите нива на прогестерона, по-ниския тестостерон и баланс на естроген. Като цяло тази билка е отлична за хормонално балансиране. Той също така помага за намаляване на болката и релаксация.

Рейтинг

5 4
4 8
3 3
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
altbg
altbg
25.12.2014 10:52
"Асоциация Луи Тюрен България" интересно !!!
0
1