Зехтин за красота и здраве

Зехтин
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Резултати от научните изследвания през последното десетилетие показват, че зехтинът, който е с високо съдържание на мононенаситени мазнини, "добри" мазнини, може да удължи живота чрез борба с коронарната болест на сърцето и различните видове рак.

Не е чудно, че за 4000 години в средиземноморските култури, зехтинът е служил като всичко от пари до лекарство в медицината. Днес 99 на сто от всичкия зехтин се произвежда в страни, които са на ръба на Средиземно море.

Това е единственото растително масло, което може да бъде създадено само с натискане на суровината, в този случай, маслини. Качеството на маслото зависи от размера на обработка. Зехтин екстра върджин се счита за най-добрият. Маслото от първото пресоване на маслините е обработено най-малко.

До 80 на сто от зехтина се състои от мононенаситени мастни киселини, които предпазват от окисляване (процесът, чрез който мастните киселини се разграждат) по-добре от полиненаситени мастни киселини. Мононенаситени мастни киселини помогне да HDL-така наречения добър холестерол намаляват нивата на LDL "лошия" холестерол.

В допълнение, наличието на феноли, токофероли и други природни антиоксиданти в зехтина също така предотвратяват образуването на някои свободните радикали (силно реактивни молекули), които може да предизвикат разрушаване на клетките в човешкото тяло.

Маски за лице

Зехтинът също може да се приема вътрешно. Една чаена лъжичка или две, може действително да помогнат на холестерола, запек и толкова много други заболявания.

Зехтинът е естествен, противоалергичен начин да се хидратира кожата. Той има допълнително предимство за предоставяне на силни антиоксиданти, както и витамин А и Е, които помагат за ремонт и подновяване на кожата, която е била повредена от прекомерното излагане на слънце, замърсяване на въздуха и други съвременни опасности от околната среда - като цигарен дим и заведения за бързо хранене. Тези антиоксиданти имат естествената способност да стимулират клетките, за да стане кожата по-здрава, по-гладка и по-нежна.

За да се осигурим малко по-научно обяснение, това увреждане е свързано с разрушителната дейност на кислород, свързан със свободните радикали, произведени от кожни клетки.

Полифенолните компоненти на маслиновото масло са били сравнени с традиционните антиоксиданти, като токофероли, които се използват от фармацевтичната и козметичната промишленост, за да се предотврати увреждането на кожата. Има няколко лесни и евтини начини, за да получите най-добрата грижа за кожата и ползите за красота от една бутилка студено пресован зехтин.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати