ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Лечение на коксартроза

Лечение на коксартроза

Коксартроза

Коксартрозата представлява възпаление на тазобедрената става и е често срещана при възрастните хора. Заболяването причинява доста силни болки, ако не се лекува и ограничава голяма част от движенията.

От коксартроза по-често страдат жените и обикновено първите симптоми се появяват след 40-годишна възраст или след като е настъпила менопауза.

В началото симптомите са по-леки и движенията не са ограничени, но с напредването на болестта проблемът значително се задълбочава. Има няколко вида лечение на коксартрозата, в зависимост от това в какъв стадий е болестта, докъде се е развила. Медицината препоръчва следния избор за лечение:

- чрез различни видове медикаменти, които облекчават болката и намалят възпалението, но за съжаление само временно. Освен това медикаментите започват да вредят на различни органи в тялото (бъбреци, черен дроб) и не могат да се използват постоянно.

Болки в ставите

Обикновено се комбинират с физиотерапията за по-голям и дълготраен ефект. Съществуват и различни билкови таблетки, с по-малко странични ефекти или без никакви, но за съжаление облекчаването отново е временно.

- Чрез операция – най-често оперативният метод включва смяна на цялата става с изкуствена такава.

- Чрез физиотерапия – включват се различни методи - кални, радонови, парафинови бани, балнеолечение. Препоръчва се повече движение, дори и физически упражнения.

Това са леченията, които предлага традиционната медицина. Друг начин за подобряване състоянието на болен от коксартроза е китайският точков масаж – ако е в начален стадии, може да има значителна промяна след няколко процедури.

За да има по-добър ефект е добре да се комбинират няколко метода, но при по-голямата част от случаите се стига до операция, тъй като останалите мерки имат само временен ефект. Операцията обикновено се прави, след като другите методи вече са изпитани и не са имали очаквания ефект.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Краси
Краси
07.03.2015 16:15
Мога да помогна на Люба .Обадете ми се Емиия и Краси с природнипродукти.Обадете ми се ,тел 0888 44 33 30
4
1
деси
деси
07.11.2013 19:59
Аз всеки ден се срещам с такъв тип заболявания и от както познавам продуктите на компания сибирско здраве за такъв тип заболявания, а именно : извори на чистотс, Живокост, жива клетка 6, корен показва невероятен ефект и постижения
3
0
Сиси
Сиси
02.12.2013 21:51
какви са тези продукти и къде могат да се намерят
2
0
Василка сотирова
Василка сотирова
23.05.2013 18:32
Матрикс,МАТРИКС И САМО МАТРИКС!!!!!Друго не съществува!Вълшебен е!
5
0
Люба Христова
Люба Христова
14.01.2015 14:48
Аз имам доказана коксартроза на едната става и гонартоза на двете колена.Пия матрикс от два месеца.За сега нямам подобрение.Колко време трябва да се приема ,за да се усети подобрението?
0
3
Илия христозов
Илия христозов
23.05.2013 18:29
Най-добрият продукт си казва Матрикс.Може да го намерите само в аптеките!!!Уникален е!!!
9
1