Да увеличим защитните сили на организма

Храни за висок имунитет

Ако цените здравето си, имунитетът трябва да се поддържа и постоянно да се укрепва. Можете да пиете имуностимуланти, но съществуват и други начини за увеличаване на защитните сили на организма.

Обливането с ледена вода е един от тях, но към него трябва да се подходи много внимателно. Помнете, че първото правило на закаляването е постепенността. Резките крачки в процеса на обливане със студена вода могат да доведат до сериозна настинка.

Имунитетът трябва да се укрепва постепенно, така става и закаляването. В продължение на седмица обливайте краката си от коленете надолу с малко студена вода, когато свършите да се къпете.

Танци

След това една седмица полейте тялото от кръста надолу и едва след това може да облеете цялото тяло, като избягвате главата.

Свежият въздух е много важен за повишаване на защитните сили на организма. Най-елементарно е просто да повървите пеша, вместо да се возите с кола или с градски транспорт.

Когато имате време, правете дълги разходки извън града - в гора или планини, за да се напълнят дробовете ви с чист горски или планински въздух. Това е много важно за укрепването на имунитета.

На пазар

Танците и физическите натоварвания укрепват имунитета и същевременно ви даряват със стройност и грация.

Храненето е от голямо значение за увеличаване на защитните сили на организма. Храната трябва да е с изобилие от витамини и антиоксиданти, затова трябва да наблегнете на плодове, зеленчуци и мед.

Консумирайте риба и пилешко месо, но забравете за пържената храна и за захарните изделия. Кисело мляко укрепва имунитета, както и лук и чесън, които убиват вирусите благодарение на съдържащите се в тях фитонциди.

Орехи, ябълки, банани и смокини спомагат за укрепването на защитните сили на организма. Наблегнете и на цитрусовите плодове, те съдържат голямо количество витамин С.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати