Ежедневният стрес рязко намалява защитните сили на организма

Стрес на работното място

Човешкият организъм е доста точна машина, която осигурява баланс на осъществяващите се в него процеси, необходими за нормалния живот на човека.

Имунната система, която отговаря за балансирането на всички жизнени процеси в организма, е свързана с нервната и с ендокринната система.

Възникването на най-малкото чувство на дискомфорт е сигнал за намаляване на имунитета, за нарушаване на много процеси, които предизвикват намаляване на защитните сили на организма.

При стресова ситуация, колкото и незначителна на пръв поглед да е тя, организмът отделя голямо количество глюкокортикотикоиди, които действат забавящо на процесите и не дават възможност на организма да образува защитни антитела.

Защитните сили, чиято цел е съхраняване на човешкия организъм и предпазване от различни заболявания, отслабват за известен период от време и тогава човек е атакуван от различни по вида си заболявания.

Стрес

Колкото по-често сте подложени на стресови ситуации, толкова по-висок е рискът от това състоянието на имунната ви система рязко да се влоши.

След поредица от скандали и стресови ситуации не е чудно, ако се разболеете внезапно. Най-малкото, което може да ви атакува, е силната настинка.

Ако постоянно сте подложени на стресови ситуации, добре е да намерите начин да укрепите имунната си система, за да намалите риска от различни заболявания.

В аптеките продават имуностимуланти, които ще ви помогнат да се преборите със сезонни настинки и ще се чувствате значително по-енергични.

Пчелният мед ще ви помогне в борбата със стреса, защото той действа като естествен имуностимулант, тъй като съдържа много витамини и биологично активни вещества.

Опитвайте се да избягвате конфликтите и стресовите ситуации, укрепвайте имунитета си и няма да имате проблеми със здравословното си състояние.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати