Кожни проблеми при бременност

Кожни проблеми при бременни

Често срещано явление са кожните проблеми по време на бременност. Причината се крие в хормоналните промени, настъпващи в организма. Кожата на тялото и по-специално зоната на лицето и устните, се уплътнява.

Още повече, че към края на бременността се ускоряват функциите на мастните жлези и това води до отделянето на по-голямо количество сбум, който запушва порите и предизвиква появата на пъпки и акне. Доста бъдещи майки се оплакват от засилено окосмяване в областта на корема.

Успокоителното е, че повечето кожни проблеми постепенно отзвучават след раждане. Най-важното при проблема с акнето е да не стигате до самолечение, както и да не употребявате продукти, които не са ви изписани от дерматолог.

Бременност

Антибиотичните средства, които са най-ефективни, не са подходящи за бременни, защото могат да увредят плода.

В никакъв случай не използвайте кремове с ретинол, защото също могат да засегнат нероденото бебе. Почиствайте лицето си внимателно, не прекалявайте, за да не изсушите кожата си. При всички случаи е най-добре да се посъветвате със специалист, който най-добре може да ви посъветва какви козметични продукти можете да използвате.

Може да се каже, че тъмнокосите дами са по-предразположени към пигментация, отколкото блондинките. В повечето случаи петната се разпространяват симетрично по челото, бузите и скулите.

Бременна жена

Отличават се с неправилна форма и са жълтеникави и кафеникави на цвят. Причинителят за тези кожни проблеми са надбъбречните жлези, които хиперфункционират.

Пигментацията се лекува трудно през деветте месеца на бременността. За да не усложнявате допълнително проблема, не се подлагайте на пряка слънчева светлина. Избягвайте плажове и солариуми. Бъдете внимателни и с разходките между 10 и 14 часа, когато слънцето е най-силно.

Не забравяйте да приемате много течности. Важно е да знаете, че вероятно ще ви се наложи да смените вида на кремовете, които сте използвали преди бременността.

За да сте сигурни, че не рискувате нито вашето здраве, нито това на бъдещото си дете, посетете кабинета на дерматолога, който най-добре може да ви прегледа и да ви насочи.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати