Листа от смокиня при увеличена простата

Листа от смокиня

Над 70% от мъжете, преминали или навлезли в средната възраст, имат проблеми с простатата. Това се води хронично, но доброкачествено в повечето случаи заболяване, наричано още в научните среди аденом на простатата. При него, с напредването на годините, простатата се уголемява. Това води до болки в долната чат на корема, както и често уриниране.

Въпреки че простатата не е от жизненоважните органи в човешкото тяло, тя не е и орган, от който лесно трябва да се отказвате. Както и при много други болежки, народната медицина предлага лесни и приятни начини, които ще помогнат на организма ви да „прибере” увеличената простата и да ви даде приятно облекчение.

Интересното е, че тук на помощ идват листата от смокиня, слабо известни с тази си функция. Рецептата е следната: 3-4 смокинови листа (трябва да са добре развити) , се измиват хубаво. Поставят се в литър вода и се оставят на средно силен огън около 15-тина минути. Получената отваря трябва да кисне 2-3 часа, след което се прецежда. Полученото се пие вместо или с вода, по предпочитание, до постигане на резултат.

Увеличена простата

Под друга форма рецептата звучи така: 1 супена лъжица нарязани листа и една чаша вода се варят 1-2 минути, след което кисне 30-тина минути и се прецежда. На ден се пият по 3 чаши, желателно един час преди, или два часа след ядене. А ако смесвате една лъжица от тази смес с чаена зехтин, това ще даде и нови сили са стомашно чревните ви функции.

Всичко което ядем се отразява на нашето здраве. Тъй като листата от смокиня съдържат естествени антиоксиданти, то приемът на няколко листа в суров вид също би дал съответните сили на организма ви да се бори с нови сили срещу проблемът.

Листата от смокиня се използват в почти всички скъпи лекарства, давани за лечение на простата. Която и рецепта и да изберете, винаги е по-добре човек първо да опита, отколкото да се остави на произвола на съдбата.

Рейтинг

5 5
4 6
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати