5 убийци на грипа

Грип

Витамини

Консумирането на голямо разнообразие от пресни, здравословни храни, опаковани с мощни витамини и минерали е първата стъпка към осигуряване на силна имунна система. Витамини А, В6, С и Е и минерали, като цинк, желязо, мед и селен са от решаващо значение за запазване на силата и имунитета. Уверете се, че вашата диета се състои от дъгата на плодове и зеленчуци, за да си гарантирате, че получавате всички необходими хранителни вещества.

Витамини

Допълване на диетата ви ежедневно с мултивитамини ще запълни празнините. По време на простудния и грипен сезон, трябва да се увеличи дозата на витамин С за да можете по-бързо да се справите с вирусите и грипа. Проучванията показват, че мощните антиоксидантни свойства на витамин С може да намалят симптомите и продължителността на грипа.

Чесън

Някои храни могат да ви дадат допълнителен тласък и следва да се отразят в редовните ви хранителни навици. Чесънът е известен със своите антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства и може да предотвратява инфекции, като ги задържи и предотврати тяхното разпространение. Дневна порция от две сурови скилидки чесън ще ви предостави здравословни ползи срещу грипа. Съвет: За да избегнете силния дъх на чесън, нарежете скилидките на по-малки парчета и след това ги погълнете с вода или билков чай, последвани от клонче магданоз.

Гъби

Гъби

Гъбите са вкусните и симпатични дарове на природата, които увеличават производството и активността на белите кръвни клетки, като подобряват шансовете ви за борба с инфекцията. Шийтаке и гъби Майтаке осигуряват най-голям имунен тласък.

Черен чай

Подкрепете вашата имунна система всяка сутрин с прясна доза черен чай. Докато здравните ползи от черния чай са познати от векове, скорошно проучване на Харвардския университет потвърждава неговите лечебни ефекти. Проучването установи, че хората, които пият пет чаши черен чай на ден в продължение на две седмици са имали 10 пъти по-висока способност за борба с вируси и химически интерферон, отколкото тези, които не пият чай. Изследователите подозират, че зеленият чай има същия ефект.

Мед и лимон

Упражненията

Упражняване в продължение на 30 до 60 минути дневно може да даде на вашата имунна система допълнителния удар, от който се нуждае тя. Проучване откри, че хората, които ходят редовно в продължение на 30 до 60 минути дневно са се оплаквали наполовина по-малко от настинки и болки в гърлото, от хората, които са по-малко активни.

Упражнението е също е чудесен начин за намаляване на стрес и неговото вредно влияние върху имунната система. Изчислено е, че 90 на сто от болести и заболявания са свързани със стрес. Но не прекалявайте! Твърде многото спортуване може да има обратен ефект върху имунната система. Движение за повече от 90 минути на ден може да ви направи по-податливи към вируси и грип.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати