Горещи вълни при менопауза

Менопауза
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Най-честата проява на настъпващата менопауза са горещите вълни. Последни изследвания сочат, че близо 60% от жените, които навлизат в климактериума, страдат от този тип нарушения.

Смущенията се дължат на временно нарушената функция на центъра за термолегулация. В определен момент мозъкът изпраща сигнали на тялото, че прегрява, когато температурата му е нормална.

Според специалистите причинителят на този дискомфорт е вариращото ниво на естрогените в организма на жените в климактериум.

Хранене в Менопаузата

Може би си спомняте, че преди години се възлагаха огромни надежди на хормонално-заместителна терапия, която да синхронизира хормоналното ниво в женския организъм и така да премахне част от неприятните симптоми на менопаузата. Последните изследвания в тази област подлагат под съмнение ефекта на този вид лечение.

В настоящата статия ви предлагаме няколко начина, чрез които да преодолеете неудобството от неприятните горещи вълни:

Носете подходящо облекло – удобни дрехи от естествени материи, които и да топлят, и да дават възможност на кожата да се „проветрява” Изкуствените материи запарват и с това още повече влошават състоянието ви.

Правете повече физически упражнения. Според направени изследвания, жените, които са по-активни страдат по-малко от горещи вълни.

Спортуване

Ако ви е топло, просто се облейте със студена вода. Поставянето на ледени кубчета на определени части от тялото също спомага за преодоляването на този тип неприятни прояви на климактериума – вътрешната част на китките, вътрешната част на лактите и на врата.

А ако контактът с леда ви е неприятен, просто понижете температурата в стаята – по този начин също се намалява продължителността на вълните.

Дишайте равномерно. Поемете дълбоко въздух и се отпуснете. Когато сте превъзбудени и дишате учестено, цялостно затопляте организма си.

Приложете си ароматерапия. Определени аромати предизвикват чувство на спокойствие. С такъв ефект са розите, лавандулата и ванилията.

Спрете цигарите! Изследванията категорично доказват, че цигарите влошават появите на горещи вълни, защото влияят негативно на естрогеновото ниво на организма. Следователно горещите вълни са по-интензивни и по-чести.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня
Ваня
26.12.2014 09:13
Всичко това е мижи да те лажем. Започнете приема на билкови препарати, съдържащи фитоестрогени,соеви изофлавони и др.Гугъл ще ви даде информация за това кои билки и продукти са подходящи. В аптечната мрежа има толкова добри препарати на билкова основа, които не са хормонозаместителна терапия.
2
0