Какво представляват пробиотиците

Пробиотици
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
46.00 лв.
Виж ››

Пробиотиците, научно обяснено, са полезни микроби, които влияят благоприятно на човешкия организъм. Те са живи микробни хранителни добавки. Спомагат за вътрешния баланс в човешкото тяло. Всъщност точно пробиотиците са определящи за състояние на болест и здраве при хората, както и при всички останали живи организми.

Когато бъдат приети, пробиотиците се настаняват в мукозата на червата и в продължение на 10 до 15 дни произвеждат жизнено важни ензими, както и клетъчни биопродукти. Има много имуностимулатори, в които единствената съставка са пробиотиците.

И наистина е доказано, че при оралния им прием локалната имунозащита се подобрява, както и функциите на: дебелото черво; тънките черва; сърцето; премахват се различни инфекции. Също така произвеждат редица ензими и аминокиселини, дори такива, които човешкият организъм не може сам да произведе.

Кисело мляко

Самото им откритие не е случайно. Един от първите пробиотици е бил нужен за руски и български космически програми. Разсекретени са в 20-ти век. Базирани са на Lactobacillus Bulgaricus, или българското кисело мляко.

След излизането им на бял свят, през последните 30 г. са многократно подобрени и развити. В момента, когато видите продукт с пробиотик, това значи че той е направен от екологично чисто мляко, а това говори за високото му качество.

Пробиотиците спомагат при храносмилането. И как няма да има нужда. Пърженото, например, убива бактериите - както и добрите, така и лошите. За това живите бактерии стимулират имунната система, като я предизвикват, за да бъде научена при по-сериозен проблем да реагира много по-бързо.

Изобщо ако сте решили да заложите на истинското и в този случай - на българското, се интересувайте повече от нещата които купувате и консумирате.

Най-вече - уверете се в качеството и истинността на опаковката. Също така може да приемате профилактично перорално пробиотици - това никак няма да ви навреди, напротив - може само да ви помогне.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати