Установяване пола на бебето

Бебета
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Има немалко хора, „знаещи” немедицински начини за установяване пола на бебето. Много от тези начини са препредавани легенди.

Те са забавни и не включват нищо опасно. Някои от най-често срещаните, са свързани с въртене на брачни халки, размера и формата на корема, хранене по време на бременност или позициониране по време на сън.

Най-често използваният метод за разбиране пола на бебето е ултразвук. Той е най-точен между 18-22 седмица. В този момент е най-лесно да се определи полът на бебето, тъй като при по- ранни опити с ултразвук това би било неточно.

Също така има и фактори, които са определящи дали е точен, като: оборудването и обучението на лекаря, теглото на майката, позицията на бебето и др.

Бебе в корема

Има други методи за предсказване пола на детето, които могат да се извършат и по-рано. Те обаче носят рискове за бременността. Провеждат се само ако има нужда от генетични тестове на бебето.

Такива методи са амниоцентеза и хорионбиопсия (CVS). При тях резултатът е почти на 100 % сигурен, и се извършват през първото тримесечие или в началото на втория месец.

Проучвания показват, че повече от половината запитани майки не искат да знаят пола на детето, което носят. По голям е процента на хора, искащи да узнаят пола, ако това за тях е второ или повече дете. Най-честите мотиви, за да иска човек да узнае какво ще бъде отрочето му, са свързани с планировката около предстоящите грижи.

Детската стая, дрешките, както и други нужди могат да се отметнат по времето на бременността, а не да се чака последния момент. При всяко семейство това е лично решение, а ако двамата бъдещи родители не са на едно мнение, може да се стигне до разгорещени дебати.

Но независимо от това момче или момиче ще е бебето, това е най-голямата радост на всеки родител, който ще му се радва и ще го обгрижва безкрайно.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
teodora
teodora
08.11.2013 15:41
:)
0
0