Защо имам болки в краката?

Болки в краката

Болките в краката са често разпространено явление и не трябва да се подценява, тъй като може да е проява на симптом на сериозно заболяване.

Но ако причината за това е очевидна – например мускулна спазма, тъй като дълго време сте седели със свити крака или прегърбени, няма място за притеснения.

Ако болките в краката се появяват без очевидна причина, една от причините за това може да е лошото кръвоснабдяване. Това може да е предизвикано от увреждане на артериите. Така се получава, ако кръвоносните съдове, които доставят кръв на мускулите на краката, са свити от атеросклероза.

Същото се получава и ако има проблеми с вените – кръвоносните съдове, които пренасят кръвта от краката към сърцето са разширени или в тях има тромбове.

Невропатия също може да е причина за болки в краката. Това е състояние, при което кръвообращението в артериите и вените е нормално, но нервите, които вървят към краката, са раздразнени или са болни. Така може да стане при неврологични заболявания, диабет, прекаляване с алкохол и при тютюнопушене.

Болки в ставите

Болките в краката може да са предизвикани от болести на ставите, което се получава при подагра или артрит. Болките в краката може да са предизвикани от травми, недостиг на определени соли – магниеви и калиеви, от напрежение.

Ако ставите ви са зачервени и подпухнали, може да става въпрос за артрит или подагра. При флебит кракът отича и е червен. При поразяване на дълбоките вени няма зачервяване, но има оток и чувствителност при допир.

Крампите, които усещате по време на ходене, може да са сигнал от мускулите ви, които имат нужда от кислород. Той не може да стигне до тях заради запушени артерии. Пръстите на краката при това положение трябва да са бледи, с рани и дори да има места с почерняла кожа.

Болката в краката може да е свързана с проблеми на прешлените. Задължително е да посетите лекар, тъй като причината за болката може да е наистина сериозна.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати