Билкови възглавници при безсъние

Билкови възглавници
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Билковата възглавница ще ви помогне да заспите бързо и лесно и да не се будите през нощта. Нейното действие се основава върху успокояващия ефект от аромата на билките, с които е напълнена.

Не е трудно сами да си направите билкова възглавница срещу безсъние. За целта е необходимо да съберете няколко различни ароматни билки, да ги изсушите и да напълните с тях възглавницата.

Много са подходящи за тази цел мента, хмел, розовите листенца, маточина, мащерка, шишарки от ела, листа от мушкато, лаврови листа.

Основна комбинация е следната: 1 част лаврови листа, 2 части хмел, 1 част мента, 1 част маточина. Можете да сложите билковата възглавница до своята възглавница, на която спите, за да може цяла нощ да вдишвате аромата й. Не прекалявайте с хмела, защото той може да доведе до излишна възбудимост на нервната система.

Може също така да оставите билковата възглавница върху радиатора, за да може да се отделя в по-голямо количество вълшебния аромат в топлото помещение.

Билки при безсъние

Платът, от който ще правите вашата билкова възглавница, трябва да е плътен, за да не се провират през него боцкащите тревички. Платът трябва да е натурален – подходящи са памукът, ленът и тънката вълна.

Възглавницата с билки трябва да се изхвърли след една година, защото действието й вече няма да е същото. А ако усетите, че възглавницата е станала влажна, веднага я изхвърлете. Влажната билкова възглавница може да стане развъдник на бактерии.

Ако напълните възглавницата с равни части от чубрица и розмарин, това ще ви дари със спокоен сън и с бодрост на сутринта. Ще усетите, че ставате, заредени с енергия за работа.

А ако я напълните с две части розови листенца и една част мента, ще усетите проясняване на съзнанието, след като се събудите. Изсушената лимонова трева също е подходяща за билкова възглавница.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Тотка Жеглова
Тотка Жеглова
07.09.2013 06:06
Миналата година си направих възглавничка с изсушен див джоджен.Много ми хареса да заспивам с този аромат.Тази година имаше много мента от която освен за чай отделих и за една малка възглавничка.Аромата и е много упойващ.Имам усещането,че сънят идва по-бързо и е по-здрав.Препоръчвам на всеки обичащ природните дарове-билките.
0
0