Ароматерапия при безсъние

Ароматерапия при безсъние
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Ако страдате от безсъние или други нарушения на съня, ароматерапията ще ви помогне да се справите с тези проблеми и да се радвате на здрав и спокоен сън.

Ароматното топченце от памук ще ви помогне да заспите много по-бързо и да не се събуждате многократно през нощта. Няколко капки от етерично масло на мента или лавандула върху по-голям памучен тампон ще помогнат много. Направете от тампона топче и го сложете до възглавницата си преди лягане.

Ароматизирайте спалното си бельо преди лягане. Пригответе разтвор от 100 милилитра вода, 100 милилитра спирт и 40 капки етерично масло. Можете да използвате масло от бергамот, то е много полезно в това отношение. Смесете всички съставки и ги излейте в бутилка с накрайник във вид на спрей. Преди лягане напръскайте с разтвора чаршафа си.

Вани с етерични масла

Ваните с етерични масла и соли също са ароматен начин да се справите с безсънието. Влезте във ваната един час преди лягане, тъй като топлата вода засилва циркулацията на кръвта и пречи на бързото заспиване. Добавете във водата четири капки етерично масло от лавандула и малко морска сол. Морската сол в съчетание с успокояващ аромат помага за по-бързото заспиване.

Внимавайте с ароматите и етеричните масла, защото някои от тях влияят тонизиращо на организма – такива са етеричното масло от кипарис и грейпфрут.

Ароматът на роза успокоява и дарява с чувство на блаженство и хармония. Ароматът на лайка носи спокоен сън, а ароматът на индийско орехче според източни вярвания дори дарява със силата да виждате бъдещето си в съня си. Ароматът на маточина освежава, успокоява и премахва главоболие.

Уханието на майорана пречиства съня от негативна енергия и помага за преодоляването на депресия.

Ароматът на нарциси, лилии или момина сълза не се препоръчва, тъй като може да предизвика появата на кошмари и нарушения на съня.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати