Природни средства срещу напукани ръце и пети

Напукани пети
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Най-често напуканите пети са следствие от гъбична инфекция или пресъхване на кожата заради повишено образуване на роговия слой.

Напуканите пети са болезнени при ходене. Леките напуквания бързо прерастват в големи пукнатини. Лекуването им изисква търпение.

Може да си помогнете със средствата на народната медицина. Опитайте в продължение на 3-4 дни преди сън да намазвате ходилата си с мед, обуйте краката в найлоново пликче и отгоре чорап, а сутринта просто се измийте.

Зехтин

Можете да използвате и овесени ядки. Сварете си от тях приблизително за две порции. Прибавете 5 с.л олио.

Вземете две пликчета и разделете сместа в тях. Потопете двата си крака в топлата смес и отгоре завийте с нещо топло. Дръжте така около 2-2.5 часа.

Предварително си подгответе леген с вода, в който да се измиете. След около седмица прилагане на тази процедура, петите ви ще са здрави и меки.

За напукани пети помагат и цинковите мазила. Ефектът им е бърз и буквално за дни ще видите разликата. Може да опитате и с вана за крака с една част бяло вино и три части гореща вода. След това втвърденият слой много лесно може да се изтърка с пемза или пила за пети и петите да се намажат с цинкова паста или зехтин.

Кожата на ръцете трябва да се поддържа в здраво състояние. Не бива да се допуска напукване, лющене, загуба на еластичност и най-вече дълбоки напуквания.

Чесън

Често причината е недостатъчност в организма на витамин А. Липсата му може да се запълни с ядене на сурови червени чушки, домати, праскови и пиене на шипков чай.

Ако кожата на ръцете се е напукала сериозно, използвайте настърган чесън за да запълните цепнатините. Няма да е приятно, но пък помага. Чесънът помага и при гъбични инфекции, просто натърквате кожата със скилидка обелен чесън.

При много дълбоки напуквания трябва влажните, добре измити ръце или крака да се обработят с охладено препържено слънчогледово олио или мазен крем.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати