Торбички под очите - какво ни подсказват?

Торбички под очите

Дамите могат да бъдат доста суетни – не винаги обаче гримът, прическата и козметичните процедури помагат за перфектния външен вид. Доста често причината за това, че имате някакъв външен проблем се крие във вътрешния баланс на организма, не е изключено да става въпрос и за някаква болест.

Торбичките под очите са неприятен козметичен недостатък, който може да се заличи с коректор или фон дьо тен, но по-важно е да разберете каква е причината за тези торбички. Най-често тяхната поява се обяснява с умора и недоспиване, но дали това е единствената причина? Имат ли нещо общо торбичките и тъмните кръгове под очите със здравословното ни състояние?

Оказва се, че недоспиването и преумората наистина могат да са причина за този козметичен дефект. Често пъти тъмни кръгове се появяват и заради употреба на алкохол, тютюнопушене или стоенето в помещение, в което се пуши и е твърде задимено.

Подпухналите очи могат да се „излекуват” с налагане на чаени торбички, парче краставица и др. домашни маски – целта е да се овлажни кожата и да спадне подутината.

Уморени очи

Ако имате големи отоци и причините няма как да са изброените по-горе, възможно е да имате някакво вътрешно заболяване, чиито симптоми да включват и торбичките по очите. Част от тези заболявания са свързани с бъбреци, сърцето, а не рядко става дума и за гинекологичен проблем.

Друга вероятна причина е някаква алергична реакция, но най-добре да се обърнете към лекар, ако очите ви не се успокояват и торбичките не спадат. Самолечението може да бъде ефективно (кремове, компреси) само ако проблемът се крие във външните фактори – не и ако е вътрешен.

Проблеми с щитовидната жлеза много често „се показват” именно с този симптом. Не изчаквайте проблемът да се задълбочава и да се прояви и някакъв друг – проверете дали всичко е наред навреме.

Рейтинг

5 4
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати