Заразни ли са стрептококите?

Стрептококи
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Какво трябва да знаем за стрептококите?

Стрептококите представляват бактерии, които най-често се лекуват с антибиотици. Те са доста чувствителни на някои антибиотици и успяват сравнително бързо да се повлияят, но трябва да бъдете постоянни.

Стрептококовите бактерии могат да ви разболеят от различни видове болести, най-често причиняват – пневмония, ангина, менингит и др.

Болки в гърлото

Въпреки, че както повечето болести и стрептококите започва с болки в гърлото и зачервяване, болката тук е доста по-различна.

Разликата между грип, настинка, болките в гърлото при тези заболявания и болките при стрептококи, основно се крие в това, че при стрептококите тя е постоянна – не при преглъщане, не се увеличава постепенно.

Болката е постоянна, освен това е придружена с висока температура, световъртеж, главоболия, болки в мускулите.

Можем ли да заразим някого със стрептококи?

Стрептококите са изключително заразни – предаването на болестта става много лесно, а по-лошото е, че през първите дни няма абсолютно никакви симптоми.

Бактериални инфекции

Това означава, че може да сте носители на стрептококи без изобщо да предполагате и да разнасяте болестта и да заразявате и други хора, с които поддържате близък контакт.

Как да се предпазите или да предпазим любимите си хора, ако вече сме болни?

И тъй като е почти невъзможно да се установи дали сте заразени или не е и трудно да се каже какво трябва да направите, за да се предпазите от зараза. За да се опитате да предпазите любимите си хора, е добре да спазвате елементарните хигиенни изисквания.

Става дума за неща като пиене или ядене от едни и същи прибори, ако кашляте правете го винаги с ръка на устата и по възможност се обръщайте на другата страна – не кашляйте право срещу човека. Създайте си навик всеки да има своя собствена чиния, когато сядате на масата, а не да се храните от една обща.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати