ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Метален вкус в устата

Метален вкус в устата

Метален вкус в устата
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Метален вкус в устата е често срещано оплакване и може да се дължи на различни причини - от лекарства например може да се появят проблеми със зъбите. При липса на други симптоми обаче е малко вероятно, но и възможно, металният вкус в устата да показва наличието на сериозно заболяване. Но ако не сте имали обстоен общ преглед наскоро, решението е да посетите вашият лекар, за да се произнесе и да не правите сами диагностика на здравословните си проблеми.

Може също да посетите вашия стоматолог, защото вкусът може да е симптом на заболяване на венците. Дори не е нужно да е на венците - лоша хигиена на устната кухина може да повлияе на вкус. Не забравяйте да си миете зъбите внимателно най-малко два пъти на ден и да използват стъргало за езика за премахване на бактерии и замърсявания, които могат да се събират върху него.

В допълнение, ако не пиете достатъчно вода, това може да допринесе за проблеми с вкуса. Увеличете приема и преценете дали това помага. Въпреки че не е нужно да се пие стандартната препоръка от осем чаши вода на ден, правилото е да се пие голяма част от това количество, както ви е удобно и повече, отколкото смятате че трябва.

Сред лекарствата, които могат да причинят метален вкус в устата ви са антибиотици като Biaxin (кларитромицин) и Flagyl (метронидазол), използвани за лечение на голямо разнообразие от инфекции.

Орална хигиена

Лекарства, използвани за лечение на хиперфункция на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм); каптоприл, който се използват за лечение на високо кръвно налягане, гризеофулвин, използван за лечение на инфекции на кожата; литий, използвани при биполярно афективно разстройство; пенициламин, използвани за лечение на ревматоиден артрит, камъни в бъбреците и твърде много мед в тялото, плюс някои лекарства, използвани при лечение на рак.

Ако се изключат всички от тези възможни причини и все още имате вкус, може би си заслужава да се консултира с човек, който практикува китайска медицина. Тази система може да има отговор за вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати