ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Салицилова киселина срещу акне

Салицилова киселина срещу акне

Силицилова киселина
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
Качество без компромис:
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
34.00 лв.
Виж ››

Специалистите твърдят, че по-студените зимни месеци са най-подходящи за лекуване на акне. Всички знаем, че макар любими, слънчевите лъчи са източник на много алергии, инфекци, обриви и нанасят неприятни щети върху кожата ни.

Но независимо от сезона, най-важно е да се намери най-доброто лечение срещу нахалните пъпки, които тормозят не само тийнеджърите, но и по-възрастните.

Акне

Принципът е елементарен – кожата е покрита с пори и всяка от тях е своеобразен канал, който дава основа на косъм в дъното си. Заедно с косъма се намира и мастна жлеза, която в нормални условия произвежда секрет, който играе ролята на защитен слой на епидермиса.

Акнето е следствие на свръхфункция (под влиянието на хормоните) на тази мастна жлеза. Кожата се забелязва като прекалено мазна и изпълнена с гнойни пъпки.

Разбира се, акнето може да бъде различни форми. Обикновеното акне може да се появи в три прояви. Първият е най-лекият вид – мазна кожа и черни точки. Вторият – зачервени пъпки, със заявка за инфекция и третият, последен вид, е съчетание от първите два.

Акнето може и да се появи в по-сериозна форма, а раните от него - да оставят белези върху лицето за цял живот.

Пъпки

За първи път салицилова киселина е полученa от кората на бялата върба и листата на вечнозеленото растение Gaultheria. Днес тя се добива по синтетичен път.

Лечението на акне със салицилова киселина се използва при леката проява на дерматологичния проблем. Лечението съчетава и антибиотик за пиене. Този тип лечение има вероятност да предизвика страничен ефект като екземи.

Бъдете търпеливи, акнето не се лекува от ден до пладне. Важно е да запомните, че самолечението с всевъзможни кремове, пилинги и пудри е много вредно.

Ще получите по-добър ефект, ако поддържате лицето си чисто и сухо. В никакъв случай не се излагайте на пряка слънчева светлина, докато лекувате проблемната си кожа, защото можете да получите алергия или изгаряне.

Ако имате силно изразено акне, няма да се разминете с антибиотиците (във формата на крем или таблетки), за да унищожите бактерийната основа на болестта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#152888
Да, хора, кожата ви е обречена, ако нямате пари за скъпи препарати. А повечето движение и обилното хапване на плодове и зеленчуци, и спирането (да, С.П.И.Р.А.Н.Е.Т.О.) на мазната храна, захарта и всичко прекалено обработвано, почистването на лицето с хума (евтина и естествена), или с мед например, маски веднъж-два пъти в седмицата - не, това въобще няма да помогне. Станете зависими към препарати и се очаровайте от розовото нашествие ако евентуално ги спрете.
3
0