Народна медицина при увеличена простата

Проблеми с простатата

Медицински увеличената простата е известна като доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП), това състояние се отразява на почти 80% от мъжете и е най-често след 50-годишна възраст. Обикновено простатата е с размер на орех, а при това състояние тя започва да расте, понякога става толкова голяма, колкото ябълка и притиска уретрата, което води до непълно изпразване на пикочния мехур, отслабена поток на урината, необходимостта да се уринира става по честа и спешна.

Увеличената простата е по-скоро досадна, отколкото опасна, може да доведе до инфекции на пикочния мехур и пикочните пътища или дори до увреждане на бъбреците.

Сау палмето е извлек от плодовете на палмата и е бил използван от мъжете по света за лечение на симптомите на разширения или подуване на простатата. Билката не е само добре позната в традиционната китайска медицина, но в Америка тя е била използвана от индианците като антисептик.

Тази билка намалява нивата на мъжкия хормон тестостерон и го превръща в дихидротестостерон, който причинява хипертрофия или уголемяване на простатата.

Зеленият чай притежава голям брой полифеноли, които са форма на антиоксиданти. Зелен чай може да помогне за предотвратяване на рака на простатата. Благодарение на съдържанието на антиоксиданти, той също може да се окаже полезен при широка гама от други болести, включително и при сърдечно-съдовите заболявания.

Коприва може да помогне и в този случай. Обаче, когато се използва с други видове билки като палмата, копривата може да помогне за намаляване на симптомите, свързани с увеличение на простатата, като осигури по-добър поток на урината. Експертите казват, че копривата може да бъде толкова ефективена, колкото повечето видове лекарства.

Увеличена простата

Според учените, оцетът е бил използван за лечение на заболявания в продължение на хиляди години и дори някои го считат за бащата на западната медицина, той намира най-различни приложения.

Египтяните вярвали, че ябълковия оцет се използва специално за подобряване на кръвообращението и практикуващите народна медицина го препоръчват за детоксикация. Ябълчената киселина в ябълковия оцет действа върху пикочната киселина и депозитите и в организма. Ябълчената киселина е способна да се пребори с бактериални и гъбични инфекции, а аминокиселините на ябълковия оцет действат като антисептици и антибиотици.

Когато става дума за лечение на подути жлези или за лечение на простатата, ябълковият оцет може да помогне, защото притежава стягащо качество (което означава, че причинява свиване). Според специалистите, ябълковият оцет помага, свива подутите съдове, което може на свой ред да помогне на подутите жлези на простатата да се свият.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
алекс
алекс
10.02.2015 14:18
Хубаво се предлагат неща, които помагат при ДХП, но няма нищо конкретно, като дозировка, период от време, колко пъти. Много общо е написаното!?!
5
0