Качват ли се килограми от антидепресанти

Антидепресанти
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
Виж ››

Някак си сме свикнали, срещнем ли случайно някоя позната, да коментираме външния й вид. „Отслабнала си...”, „Напълняла си...” са само част от заучените фрази, които някак по задължение изричаме. В приятелския си кръг всички имам някого, който е непрекъснато на диета, но въпреки старанията ефектът е обратен.

Понякога причината е не само в невъзможността да спортуваме или застоялият начин на живот. Стресът е неизменен фактор, който влияе и на физическия ни статус. Понякога качването на килограми е причинено от антидепресанти или други таблетки, против безпокойство и депресия. Някои жени компенсират липсата на щастие в личен план с прекомерни количества сладко.

Много малко дами обаче си дават сметка за връзката между негативните мисли, приема на антидепресанти и закръглянето около ханша. Неизвестен факт е, че така нареченото "емоционално хранене" и приемът на таблетки за стабилизиране на настроението, водят до повишаване на килограмите. Между другото, ако попитате някого за страничните ефекти на антидепресантите ще ви изброи най-вече за сухота в устата или умора, но не и напълняване.

Напълняване

При всички положения процесът е комплексен и не зависи изцяло от приетите таблетки. Ако водите по-заседнал начин на живот, прекалявате с вредните храни и не спортувате често, то приемането на такива хапчета само би спомогнало за качване на килограмите, но няма да е основен фактор.

Срещат се и хора, които приемащи тези медикаменти, са спортували редовно и са имали балансирано хранене. Теглото им не се е повишило нито преди, нито по време на приема на антидепресанти.

Според последните изследвания ограничаването на въглехидрати може да бъде контрапродуктивно, защото те спомагат на мозъка да произвежда серотонин. Изключвайки ги от хранителния си режим, дамите до голяма степен пречат на този процес.

Повишавайки нивата на серотонина, се увеличава и чувството за ситост. По този начин потискаме завишения апетит, който преди това може да е бил провокиран от лекарствата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радка Илиева
Радка Илиева
20.06.2013 20:54
Сменете си кафето - аз пия кафе с ганодерма от 6 месеца и ми действа много добре на депресията.
Моят мъж е доста нервен и за него му намерих решение - след като изпием по 1 кафе 3 в 1 с екстракт от рейши (ганодерма) и всичко е мир и любов.
0
0