ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Полезно ли е пиенето на студени напитки?

Полезно ли е пиенето на студени напитки?

Кола с лед

Много хора пият безалкохолните напитки студени, при това с няколко кубчета лед. Според тях това е по-вкусният и приятен начин за пиене не само на подсладени безалкохолни напитки, но дори и на вода.

Известно е, че пиенето на студени напитки с добавени кубчета лед спомага за подобряването на обмяната на веществата. Някои хора, които искат да се отърват от излишните си килограми, използват този начин за отслабване.

При поемането на ледена течност организмът изпада в своеобразен шок. За да се затопли възможно най-бързо, той започва да хаби голямо количество енергия, за да може да се отдели топлина.

Това спомага за по-бързата обмяна на веществата, в резултат на което излишните килограми бързо се стопяват. Но това се постига само при упорита консумация само на ледени напитки.

Те обаче се отразяват доста зле както на нашия зъбен емайл, така и на вътрешните органи, въпреки че се отразяват добре на силуета на отслабващия.

Кубчета лед

Ако консумирате ледени напитки, това може сериозно да увреди зъбния ви емайл, като се образуват невидими пукнатини. С времето емайлът може да се увреди доста сериозно. Хората с чувствителни зъби страдат най-много от консумацията на напитки с лед. Възможни са много сериозни проблеми със зъбите, ако те са чувствителни, но въпреки това през тях постоянно минават ледени напитки и в тях се удрят ледените кубчета.

Пиенето на напитки с лед се отразява доста зле и на вътрешните органи, тъй като те също изпадат в шок. Ледената вода или друг вид течност не се отразява добре нито на хранопровода, нито на стомаха или на лигавицата на устата. Пиенето на ледени напитки може да намали временно интензитета на работата на стомаха и да доведе до сериозни стомашни проблеми.

Добре е напитките да са със стайна температура или по-топли, ако става въпрос вече за кафе или чай. Въпреки това обаче огромно количество хора консумират напитките си с лед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати