ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Симптоми и причини за болки в краката

Симптоми и причини за болки в краката

Оток в Крака
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Болките в краката могат да бъдат причинени от много неща. Това е доста често оплакване, което може да бъде предизвикано от преумора на краката, разтягане на сухожилие, проблем при ставните връзки и др. Самата болка може да бъде кратка и остра или да продължава постоянно, може да бъде причинена от някакво движение или поза.

Ако болката, която усещате в краката си е подобна на изтръпване или като пробождане с игли, тя се нарича парeстезия. Възможно е болката да бъде предизвикана от толкова много състояния, доста често причината е преумората, дълго вървене, необичайно много движение или възпаление на някой нерв.

Схващане на Крака

Съществува болка, която се разпространява надолу по дължината на целия крак, но започва от гърба или кръста. Но освен на пръв поглед не толкова опасната преумора или изтръпване в краката могат да бъдат симптоми на други по-сериозни здравословни състояния.

Едно от тях е кръвен съсирек в крака. Подобно състояние може да причини удар или сърдечен пристъп, ако се откъсне, затова ако имате болки в краката, а нямате обяснение от какво се получават, незабавно отидете на лекар и не отлагайте.

Болки в Краката

В случай, че болките в краката са придружени с висока температура, най-вероятната причина за това е възпаление или някаква вътрешна инфекция. Ако имате захарен диабет, в краката ви се появява особена болка, по скоро спазми, придружени с неприятни отоци.

Ако остра болка в прасците ви събужда често, вероятно става въпрос за атеросклероза на артериите. Ако имате силна болка в глезените, която се усеща и в палеца на крака и дори пулсира, тогава проблемът е, че страдате от подагра.

Независимо какъв вид е вашата болка, задължително потърсете медицинска помощ, особено ако спазмите продължават често, защото едно неволно периодично схващане на крака, може да говори за много сериозно заболяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest