Криотерапия - същност и предимства

Криопатия
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Криотерапията представлява начин на лечение чрез студ (ниски температури) и се използва вече доста често в козметиката, както и в медицината. Чрез много ниски температури криотерапията лекува злокачествените и доброкачествените лезии. Начинът, по който криотерапията лекува, е като замразява клетките, причинявайки им некроза.

Когато се извършва процедурата, този който я прави, трябва да комуникира постоянно с пациента. Всъщност замразяването или изстудяването на кожата се постига чрез течен азот и специални инструменти. Този метод става много популярен, тъй като е ефикасен и евтин.

След като се приложи криотерапията, не е необходимо пациентът да лежи в болница, а и няма известни никакви странични реакции. Много подходяща е за козметични процедури - най-често се използва за себорейни веруки, устен херпес, кондиломи, хемангиоми, вирусни брадавици, мазоли, разширени капиляри.

Възможно е, след като мястото е третирано, да се появи мехурче, което обаче след около седмица третиране с различни препарати напълно изчезва. В криотерапията има няколко различни метода на лечение:

- Форцепс техника

- Спрей техника

- Термодвойка

- Памучен апликатор

Лечение със студ

Различните видове за лечение се избират в зависимост от това какъв е проблемът, който трябва да се лекува и премахне.

Освен при козметични проблеми, криотерапията може да се използва и при болежки като целулит, артрит, травми, изкълчвания, тендовагинит, мускулни спазми, за отпускане на мускулите на човек претърпял инсулт (неподвижни и твърди), при детска церебрална парализа.

При този вид лечение се променя само външната температура на човека, но интересното е, че след края на процедурата спада и вътрешната температура на човека. На подобно лечение не могат да се подлагат хора, които страдат от студова алергия, имат болки от бъбречно-пикочни заболявания.

Криотерапията е и метод за лечение и на някои ракови образувания – рак на ретината, рак на простатата, рак на шийката на матката (тогава когато не е възможна хирургичната резекция).

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати