ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Алкохол при висока кръвна захар?

Алкохол при висока кръвна захар?

Алкохол

Алкохолът съдържа 7 калории на грам, което е сходно на нивото на калории приети под формата на мазнини. Вашето тяло метаболизира алкохола с приоритет. Всяка храна консумирана с алкохол не се абсорбира и не се използва за енергия, докато тялото ви обработва алкохола. За диабетиците, това може да доведе до ниски нива на кръвната захар.

Инсулиновата чувствителност

Консумацията на алкохол кара тялото ви да произвежда инсулин в отговор на никакви калории, които се съдържат в алкохола, напитки е смесен с храната. Инсулинът няма да действа, когато тялото ви обработва алкохол. Това може да доведе до ниски или по-ниски нива на кръвната захар, тъй като тялото ви ще изгаря алкохол, а не храна.

Това може да бъде истински проблем, ако сте диабетик и приемате инсулин или лекарства, за да контролирате нивата на кръвната захар, тъй като ефектите на тези лекарства са по-силни и по-ниските нива на кръвната захар ще се повишат по-бързо, когато алкохолът е налице.

Глюкагонът е хормон, произвеждан в отговор на ниска кръвна захар. Глюкагонът не се освобождава, когато имате алкохол във вашият организъм, защото тялото ви е прекалено заето да го обработва. Алкохолът влошава и способността на мозъка да „прецени“, когато нивото на кръвната захар е ниско, така че черният дроб да може да освободи съхраняваната глюкоза за енергия.

Запой

Хроничното пиене може да доведе до високи нива на кръвната захар. Алкохолът пречи на чувствителността към инсулин, което води до това, тялото ви да загуби възможността за използване на глюкозата, която циркулира в кръвта. Това може да доведе до вторичен диабет. Пиенето може да доведе до увреждане на черен дроб, в резултат на изключително високите нива на триглицеридите. Тялото на свой ред прави повече триглицериди като компенсация за високата консумация на алкохол.

Понякога, когато се консумира алкохол, кръвната ви захар или нивото на глюкозата може да се увеличи за продължителен период от време. За всеки 30 грама алкохол, който консумирате, на тялото ви му отнема около два часа, за да го обработи.

Всяка храна, поета с алкохол, се задържа в тялото ви докато приключи обработката на алкохола. Тези калории се втурват в кръвния поток, което води до това нивата на кръвната захар да се увеличават. Това обикновено се случва, ако се консумират храни с високо съдържание на въглехидрати, храна с алкохол или скоро след употребата му.

Високото съдържание на мазнини и високото съдържание на въглехидрати в храната може да удължи времето, през което нивото на кръвната захар се покачва (до 12 часа). Алкохолните напитки с много захар може да предизвикат големи резки промени в нивата на кръвната захар, за това бъдете много внимателни с тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
динов
динов
27.11.2013 08:09
Лекари препоръчват до 100 грама А друг го отрича.
1
0
иван
иван
01.12.2013 00:02
1грам=100градуса=100кг.....200гр-40градуса-80кг вес
2
0