Предимствата на следобедния сън

Дрямка в офиса следобяд

Много велики хора са били известни с навика си да дремнат следобяд. Такива са били Леонардо да Винчи, Алберт Айнщайн, Никола Тесла, Уинстън Чърчил.

Само половин час лека дрямка между обяда и вечерята до голяма степен увеличават способностите на човека да мисли и да работи. Освен това подобряват паметта, настроението и състоянието на сърдечно-съдовата система. Те се отразяват добре и на състоянието на кожата на лицето, както и на общото състояние на организма.

Сънят е перфектно средство за повишаване на психическото и физическото здраве на човека. Незначителното количество сън в следобедните часове е ефективно средство за контролиране на теглото. Половин час сън ускорява след събуждане метаболизма на повече от 30 процента.

Следобедният сън трае от 15 до 35 минути. За това време организмът успява да си почине, мозъчните неврони се възстановяват, и след като човек се събуди, мозъкът се включва на максимални обороти.

Следобеден сън

Ако не можете да си позволите лукса да изтичате до дома си, за да поспите и да възстановите силите си, за да сте ефективни през останалата част от деня, дремнете на бюрото.

Наистина, свитата поза ще намали ефективността на следобедния сън, но ако работите самостоятелно в офиса, няма да се притеснявате от шегите на колегите си относно съня ви.

Ако можете да си позволите да поспите следобяд, ще усетите, че организмът ви се изпълва със сили и мозъкът ви се прояснява след събуждането.

Въпреки че някои хора твърдят, че след кратък следобеден сън се чувстват още по-изморени, всъщност лекото дремване е достатъчно, за да си отпочинат и да се заредят с достатъчно енергия за часове работа.

Не е добре да спите повече от 35 минути следобяд, защото след това наистина ще усещате костите си като премазани, може дори да имате и главоболие.

Затова настройте алармата си да ви събуди половин час, след като си легнете да подремнете. В противен случай рискувате или да се успите и да се събудите вечерта, а след това да не може да заспите през нощта, или да сте кисели през останалата част от деня.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати