ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Най-мощните слабителни дарове от природата

Най-мощните слабителни дарове от природата

Запек

Запекът е проблем за много хора, които са под стрес, хранят се неправилно или имат други съпътстващи здравни проблеми. Нормалните движения на червата варират между едно и три на ден. До слабителните средства прибягваме обикновено, когато тази функция на движение на червата е нарушена. За тази цел освен с медикаменти, може да си послужите с даровете на природата.

За вас подбрахме най-мощните слабителни средства от природата, с които може да облекчите неприятното състояние.

Сини сливи, стафиди и смокини съдържат фибри, които спомагат за преместването на отпадъчните продукти. Сокът от сините сливи трябва да е чист, да не е направен от концентрати. Целият плод от сини сливи също помага, но сокът ще ви осигури по-бързо действие.

Сурови плодове

Сини сливи

Пресните плодове оказват невероятно положително влияние в храносмолателната ви система. Включвайте плодове, като ябълки, диня, тиква, праскови по-често във вашето дневно меню.

Ленено семе работи отлично за хора, които страдат от запек. Фибрите в него се свързват с водата до образуването на гел, който спомага придвижването на изпражненията в червата.

Много чайове известни, като диетични съдържат естествени билки, които действат, като слабително средство. Тези чайове най-често включват сена лист и ревен. Консумират се в кратскосрочен план, не повече от 2-4 чаши на ден. Сената се е използвала, като хранителна добавка от векове. Той е един от най-мощните природни слабителни, защото съдържа мощното слабително вещество антрахион.

Ревен

Зелени листни зеленчуци

Минералът магнезий съдържащ се в зелените листни зеленчуци, също е естествено слабително средство, което помага при нормална мускулна функция и позволява процесите свиване и отпускане.

Алое вера е полезен дар от природата за червата и храносмилателните смущения. Сокът от алое е много добра здравословна добавка.

Разхлабващи чайове

Вода

Пийте по 8-10 чаши вода на ден, за да помогнете на тялото при придвижването на грубата храна през храносмилателната система. Ако тялото ви е дехидратирано и няма достатъчно наличност на вода, за да се изпълняват всички процеси в него, то организма ви ще вземе водата от храносмилателната ви система. С цел да снабдява останалите органи, главно мозъка, защото той използва по-голямата част от водата в тялото ви. Така че, липсата на вода е също една от причините да получите запек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Аз
Аз
18.03.2015 11:18
вода, вода, вода, вода, вода.............
1
0
42045
42045
17.01.2014 08:20
пия зелен чай сание веднъж седмично от 5 години и винаги има резултат.
3
0
Анелия
Анелия
15.05.2013 17:22
Чай от мента също помага. Кисело зеле и кислео мляко съдиржат пробиотици които регулират движението на червата.
0
0